"Problemet er, at speciallægerne mister den nødvendige kontinuitet i deres arbejde, hvis de skal flyttes rundt, og det vil gå ud over kvaliteten af deres arbejde og dermed i sidste ende gå ud over patienterne," siger  formand for Foreningen af Speciallæger, overlæge Anja Ulrike Mitchell. Foto: Lægeforeningen.
"Problemet er, at speciallægerne mister den nødvendige kontinuitet i deres arbejde, hvis de skal flyttes rundt, og det vil gå ud over kvaliteten af deres arbejde og dermed i sidste ende gå ud over patienterne," siger formand for Foreningen af Speciallæger, overlæge Anja Ulrike Mitchell. Foto: Lægeforeningen.

Speciallægeformand: Luk små afdelinger med lægemangel

Velfærd

13/5/15 11:52

Mikkel Sarka

Svaret på manglen på speciallæger i yderområder er, at afdelinger med få patienter lukkes, mener lægeformand.

Konsekvensen af mangel på speciallæger rundt omkring i Danmark bør være, at specialafdelinger på sygehuse i yderområder med relativt få patienter lukkes. 

Det siger formanden for Foreningen af Speciallæger, overlæge Anja Ulrike Mitchell.

- Så må man i stedet se på mulighederne for, at patienterne kan fragtes forsvarligt til de centrale sygehusene, hvor det faglige miljø gør det muligt for speciallægerne at opretholde deres kompetencer, siger hun.

En rundspørge, som DR har foretaget blandt landets fem regioner, viser, at mindst 500 speciallægestillinger mangler at blive besat. Det er især yderområderne, som lider under lægemanglen.

Læs også: Danske sygehuse mangler mindst 500 speciallæger

Sundhedsøkonom ved Syddansk Universitet Kjeld Møller Pedersen, foreslår i Kristeligt Dagblad, at der sættes ind med administrative greb over for de provinssky speciallæger.

Læs også: Sundhedsøkonom: Indfør Udkantsdanmark værnepligt for læger

- Man kunne øge antallet af uddannelsesstillinger, så unge læger kommer ud i landet og måske oplever, at der slet ikke er så slemt - en slags udkantsværnepligt, siger han til Kristeligt Dagblad.

Men svaret på den akutte mangel på speciallæger rundt om på landets sygehuse er ikke at tvinge lægerne ud i landet, siger Anja Ulrike Mitchell.

- Problemet er, at speciallægerne mister den nødvendige kontinuitet i deres arbejde, hvis de skal flyttes rundt, og det vil gå ud over kvaliteten af deres arbejde og dermed i sidste ende gå ud over patienterne, siger hun til Ritzau.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.