Sygeplejerskernes jernlady fylder 60 år

Velfærd

21/10/2013 11:33

Freja Eriksen

Connie Kruckow er kendt som formand for sygeplejerskerne, der skaffede mere i løn til de ansatte i hvide kitler. Siden vendte hun selv tilbage i uniformen.

Hun blev kendt som kvinden, der stålsat holdt fast i et krav om højere løn til de danske sygeplejersker, og som efter en udmarvende konflikt nåede sit mål.

Onsdag den 23. oktober fylder de hvide kitlers jernlady, tidligere formand for Dansk Sygeplejeråd Connie Kruckow, 60 år.

Connie Kruckow trak sig som formand for sygeplejerskerne i april 2009 efter ni år på posten. Og hun erkendte blankt, at hun havde kørt organisationen og forhandlingerne om sygeplejerskernes løn med en fast hånd.

- Jernlady er et typisk udtryk, der bliver hæftet på mig, og det har jeg det helt fredeligt med. Hvis kvinder står fast, er de stejle, men hvis mænd står fast, er de handlekraftige. Sådan er det, sagde Connie Kruckow til Ritzau i 2009.

Connie Kruckow vendte tilbage på gulvet som sygeplejerske efter sit formandskab. Først som sygeplejerske på gynækologisk afdeling i Hillerød og siden som sygeplejerske ved plejecentret Halsnæs i Hundested.

Da hun tilbage i 2000 erobrede formandsposten, var det med sigte på at skaffe mere i løn til sygeplejerskerne. Måske derfor veg Connie Kruckow ikke en tomme fra kravet om 15 procent mere i løn, da den 60 dage lange storkonflikt rasede i 2008. 

Resultatet blev 13,3 procent mere i løn og løfte om en lønkommission. Et resultat, hun selv fremhæver som hendes vigtigste. 

Men Connie Kruckow kom også i modvind i sin tid som formand blandt andet for sin løn på 1,5 millioner kroner om året, der selv blandt fagbosserne ligger i den højere ende, og byggeriet af et nyt domicil tæt ved Amalienborg i København til 440 millioner kroner.

Men Kruckow ser ikke tilbage og fortryder.

- Når man stikker næsen frem - og det har jeg altid gjort - så får man også nogen over den. Men man skal ikke være bange for at træffe beslutninger, som kan opfattes som kontroversielle af andre. For så er du bange for at miste magten, og så har du i realiteten allerede mistet den, sagde hun i 2009.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce