Tesla byder næsten 20 milliarder kroner for solcellefirma

Bæredygtighed

23/6/16 8:39

Nick Allentoft

Elon Musk vil samle sit virksomhedsimperium gennem overtagelse af SolarCity, der har hans fætter som topchef.

Den amerikanske elbilproducent Tesla vil for cirka 2,8 milliarder dollar (18,5 milliarder kroner) købe solcelleproducenten SolarCity. 

Det oplyste Tesla-stifter Elon Musk tirsdag.

Går transaktionen igennem, blander Elon Musk igen kortene med de forskellige virksomheder i sit forretningsimperium, konstaterer The Wall Street Journal. 

Musk er den største enkeltaktionær i både Tesla og SolarCity. 

Med et opkøb og sammenlægning vil Tesla kunne tilbyde sine kunder en komplet løsning for at dække alle sine kunders energibehov med ren energi, skriver selskabet i en meddelelse. 

- Det ville begynde med bilen, som du kører i, og energien, som du oplader den med, og det vil udvide sig til alle andre måder, som du skaffer energi i dit hjem eller din forretning, lyder det. 

- Det er noget, vi har tænkt over og drøftet i mange år, men timingen lader til at være rigtig lige nu, siger Musk. 

Han forklarer det med, at Tesla er i færd med at øge produktionen af de batterier, der benyttes i forbindelse med solpaneler. 

Lyndon Rive, fætter til Elon Musk - deres mødre er tvillinger -, siger, at han er "meget begejstret" ved udsigten til en sammenlægning. 

Nyheden om buddet, der fik aktierne i SolarCity til at stige med cirka 15 procent, mens Tesla-aktien faldt 12 procent, kommer godt et år efter, at Tesla lancerede et batterisystem, som kan lagre solenergi.

Buddet værdisætter SolarCity til en pris, der ligger mellem 20 og 30 procent højere end den kurs, solcelleaktien sluttede i tirsdag på børsen i New York. 

Aftalen skal godkendes af aktionærerne i begge selskaber.

/ritzau/

Annonce