Storbritannien kommer ikke til at sætte sig i formandsstolen, når det efter planen skulle være briternes tur til at tage et halvt år som formand for EU.
Det oplyser en talsperson for den britiske premierminister, Theresa May.
Briterne skulle have haft deres tur i spidsen for EU i sidste halvår af 2017, men den britiske regering vil på det tidspunkt være fuldt optaget af at forhandle om briternes udtræden af EU.
Beslutningen blev taget tirsdag aften, da May drøftede situationen i en telefonsamtale med EU-præsident Donald Tusk.
Det afspejler omfanget af de forhandlinger om det fremtidige forhold til EU, som Storbritannien skal tage hul på.
- Vi bliver nødt til omhyggeligt at forberede os på forhandlingerne om at forlade EU, inden vi udløser artikel 50, siger Mays talsperson med henvisning til den såkaldte "exit-paragraf" i Lissabon-traktaten, der handler om et medlemslands udtrædelse af EU.
I stedet kan det blive Belgien, der bliver EU-formandsland i anden halvdel af 2017, forlyder det i Bruxelles.
- Belgien er klar til at overtage formandskabet, hvis vi bliver spurgt, siger en talsmand for det belgiske udenrigsministerium til nyhedsbureauet AFP.
Der er dog endnu ikke taget en beslutning om, hvem der kan springe til i stedet for briterne, siger en talsmand for Tusk.
Hollande giver May et valg: Fri rejse eller mindre handel Frankrigs præsident, François Hollande, siger til den britiske premierminister, Theresa May, at hendes land må vælge imellem at lade europæere rejse frit ind i Storbritannien og begrænset handel med EU. - Det er det mest afgørende punkt. Storbritannien må vælge, om landet vil blive i det indre marked og acceptere fri bevægelighed eller have en anden status, siger Hollande efter et møde med May torsdag aften i Paris. Theresa May gentager efter mødet med den franske præsident, at hun er forpligtet til at sørge for, at migration fra de øvrige EU-lande begrænses, når hun skal forhandle den britiske udtræden af EU. - Det britiske folks budskab, da de stemte for , at Storbritannien skal forlade EU, var meget tydeligt, at vi skal indføre en form for kontrol af indrejsen fra EU-lande til Storbritannien, siger May. - Regeringen bør levere på det område for det britiske folk, understreger hun. Både May og Hollande er enige om, hvad der bliver noget af det vanskeligste i de kommende forhandlinger om britisk udtræden af EU. Det bliver Storbritanniens ønske om både at forblive en del af EU's indre marked og at reducere indvandringen fra EU. May kæmpede i sin tid som indenrigsminister med at begrænse indvandringen til Storbritannien. Hun vil efter torsdagens møde med Hollande ikke umiddelbart sige, hvordan hun vil balancere hensynet til befolkningens krav om færre indvandrere med erhvervslivets ønske om adgang til de 500 millioner forbrugere i resten af Europa. /ritzau/AFP