Thorning dropper ugentligt pressemøde

Politik

04/09/2013 10:25

Folketinget har besluttet at indføre spørgetime med statsministeren, og det går ud over de faste pressemøder.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke længere holde ugentlige pressemøder om tirsdagen, når Folketinget til oktober går i gang med det nye år.

I det nye folketingsår tager Folketinget en ny debatform i brug, hvor statsministeren skal i en såkaldt spørgetime i Folketingssalen to tirsdage om måneden.

- Set i lyset heraf ændres strukturen for statsministerens nuværende pressemøder, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Flere kommentatorer har peget på, at det ugentlige tirsdags pressemøde i Statsministeriets spejlsal flere gange har udviklet sig til et skydetelt, hvor Helle Thorning-Schmidt har måtte svare på byger af kritiske spørgsmål om eksempelvis løftebrud.

Det var blandt andet på et tirsdags pressemøde, at Helle Thorning-Schmidt flere gange måtte bruge den efterhånden meget omtalte sætning "der kommer en god løsning i morgen" om betalingsringen.

Også Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har måtte lægge øre til kritik for sine optrædener på tirsdagspressemøderne, hvor han blev kritiseret for at virker sur, vrissen og uimødekommende.

I stedet for de ugentlige pressemøder vil Helle Thorning-Schmidt i stedet møde pressen umiddelbart efter spørgetimen.

Det fremgår ikke af Statsministeriets pressemeddelelse, om der bliver tale om et ordinært pressemøde, som det kendes fra de tv-transmitterede tirsdagspressemøder, eller om der bliver tale om en mere uformelt møde uden for Folketingssalen.

Der bliver dog fortsat et fast månedligt pressemøde med statsministeren i alle måneder undtagen juli, hvor det meste af Christiansborg er rejst på sommerferie, oplyser Statsministeriet.

- Statsministeren lægger vægt på fortsat at være tilgængelig for pressen i forbindelse med deltagelse i Folketingets arbejde, besøg, særskilte pressemøder i Spejlsalen og i forbindelse med politiske udspil, skriver Statsministeriet i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce