"Alle skal yde, hvad de kan, og det at være i beskæftigelse eller i uddannelse er en stor del af det at være i Danmark," udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)
"Alle skal yde, hvad de kan, og det at være i beskæftigelse eller i uddannelse er en stor del af det at være i Danmark," udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)

Thorning: Indvandrere må kun være passive i fire uger

Politik

18/3/15 11:20

Mikkel Sarka

Flygtninge og indvandrere skal ud på virksomhederne langt hurtigere end i dag, fremgår det af regeringsudspil.

Flygtninge og indvandrere "kommer ikke som klienter, og de skal ikke gøres til klienter", fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i forbindelse med præsentationen af regeringens integrationsudspil.

- Alle skal yde, hvad de kan, og det at være i beskæftigelse eller i uddannelse er en stor del af det at være i Danmark, siger hun.

Regeringens udspil skal sende flygtninge og indvandrere ud på virksomhederne så hurtigt som muligt i stedet for at være parkeret på offentlige ydelser.

Læs også: KL: Regeringens integrationsplan er et kærkomment skub

- De skal tage det arbejde, der er. Hvis der ikke er job, skal de yde noget for den ydelse, de får, siger Thorning og påpeger, at det også kan være via nyttejob i kommunen med for eksempel at rydde op på strandene.

- Det er pointen, at ingen skal gå passiv mere end fire uger. Hvis man gør det, bliver man trukket i sin ydelse.

Hun slår fast, at målet er at skabe op mod 30.000 pladser i virksomheder og hos det offentlige.

Kun en tiendedel af flygtninge og indvandrere er i arbejde eller uddannelse et år efter det første integrationsforløb. Efter 10 år er tallet en tredjedel.

Ifølge økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) har den hidtidige integrationsindsats spillet fallit.

- Når vi kigger på de nøgne fakta, er det en falliterklæring, at de, der kommer til vores samfund, ikke kan bidrage fra første dag, siger han på et pressemøde, hvor regeringen præsenterer sit integrationsudspil "Alle skal bidrage".

- Folk skal ikke sidde passivt hen. De skal ud i virksomheder. Hvis ikke kan de få et nyttejob.

Udspillet skal ifølge Morten Østergaard ændre måden, der tænkes integration på.

- Det nye mantra i dansk integrationspolitik er, at vi behandler udlændinge, ligesom vi behandler hinanden. Med de samme krav og med de samme muligheder, siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.