Thorning kalder sociale mål et markant skridt

Politik

12/9/13 11:04

Nick Allentoft

Regeringen skal nu måles på, om man kan hjælpe de danskere, som har det sværest i samfundet, siger Thorning.
Kritikken hagler ned over regeringens nye sociale mål for de mest udsatte. Visionsløst og uambitiøst, lyder det fra eksperter, som efterlyser handling og penge fra regeringen, så målene kan opfyldes.   Men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fastslår, at regeringens sociale 2020-plan med konkrete mål for udsatte grupper er en vigtig nyudvikling i socialpolitikken.   - Nu tager vi et næste og temmelig markant skridt for at få alle med i vores samfund. I dag fremlægger vi nogle sociale 2020-mål, og det fører vores socialpolitik ind i en ny tid.    - Vi vil måles på, om vi kan hjælpe dem, der har det sværest i vores samfund, siger Thorning-Schmidt ved et pressemøde efter regeringsseminaret.  
Ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er målene vigtige, fordi risikoen ved, "at man ikke sætter sig mål er, at man kommer til at gå i cirkler".    - Det er helt centralt at finde nye veje i socialpolitikken, så vi når vores mål om, at alle skal have reelt lige muligheder for at klare sig i samfundet. For det har de ikke i dag, siger Margrethe Vestager.   Hun lægger op til, at målene får konkret betydning for regeringens prioriteringer i de kommende år.   - Hvis vi finder ud af, at vi ikke når mål i rimelig takt, så må vi øge vores indsats på det enkelte område. Og hvis vi når målene før tid, så må vi skærpe dem, siger Margrethe Vestager.   Målene skal blandt andet frem på forhandlingsbordet, når regeringen og kommunerne i juni mødes for at diskutere det kommende års økonomi.    Her skal kommunerne forpligtes på at bruge pengene rigtigt og lære af de kommuner, som har metoder, der virker, lyder det fra økonomi- og indenrigsministeren.   - Det er et nybrud i socialpolitikken, at vi sætter mål for, hvor vi vil hen, og at vi som regering forpligter os på dem.   - Den forpligtelse dækker både regeringspartierne, men vi vil også gerne dele den med andre. Det gælder folketingets partier, men det gælder i særdeleshed også regioner og kommuner, siger Margrethe Vestager om regeringens sociale 2020-mål.   /ritzau/  

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.