Thorning og Løkke konkurrerer om tryghed

Politik

11/06/2015 10:18

Mikkel Sarka

Regeringen vil bruge 450 millioner kroner på tryghed. Lars Løkke på besøg i Vollsmose kritiserer regeringen for ikke at leve op til tidligere løfter.

Hvis regeringspartierne, Socialdemokraterne og De Radikale, vinder valget, skal der sættes hårdere ind over for rockere og bander.

Onsdag præsenterede de to partier et udspil, "Mere tryghed i Danmark", som på fire punkter skal gøre det tryggere at bo i Danmark.

- Uanset hvor man bor, skal man kunne færdes trygt og frit i vores boligområder. Jeg har som justitsminister besøgt boligområder på Vestegnen, hvor hundredvis af familier lever almindelige liv.

- Men ofte er der 20-30 drenge, som med deres terroriseren og utilpassede adfærd ødelægger det for alle. Det vil vi sætte ind over for, siger justitsminister Mette Frederiksen (S)

I alt vil tiltagene koste 450 millioner kroner frem mod 2020. Det beløb skal blandt andet sikre en hårdere indsats over for bander og flere betjente i nærområderne.

Samme dag som SR præsenterede deres tryghedspakke, besøgte Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, det udsatte boligområde Vollsmose i Odense. Her langede han ud efter regeringen for at have svigtet tidligere løfter om at sikre flere betjente i udsatte områder:

- Tværtimod har vi et mindre synligt politi. Vi har rigide måltal, hvor politiet skal sidde og bruge tid på at udskrive bøder på strategiske steder på vores landevejsnet.

- Nu er der valgkamp, og så skærper regeringen sin retorik. Men hvis ikke man leverer handling bag det, så hjælper det ikke noget, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det dyreste punkt i det nye udspil er 175 millioner kroner, der frem mod 2020 skal hjælpe dømte til at slippe lettere ud af deres gæld til det offentlige. Formålet er, at de skal kunne bryde med deres kriminelle løbebane.

Et ønske som Den Sociale Retshjælp længe har haft som mærkesag, men selv om det nu kan blive opfyldt, er retshjælpen langt fra tilfreds.

For mens regeringen med den ene hånd eftergiver gæld, kan den ikke samtidig finde midlerne til lade Den Sociale Retshjælp fortsætte med at yde juridisk gældsrådgivning til indsatte. 

Og dermed risikerer det nye tiltag at være spildt, advarer leder af retshjælpen Sandy Madar.

Mest Læste

Annonce