Thorning til erhvervsledere: Tag flere praktikanter

Velfærd

24/09/2013 14:45

DI ønsker en gennemgribende reform af ungdomsuddannelserne. Erhvervslivet skal også bidrage, siger Thorning.

Regeringen fremlægger snart sin reform af erhvervsuddannelser, men erhvervslivet skal også bidrage ved at tage flere praktikanter.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved DI's topmøde i Forum i København, som Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, også deltager i sammen med DI's administrerende direktør Karsten Dybvad og en række erhvervsledere.

- Vi skal have stoltheden ved godt håndværk og effektiv produktion tilbage. Vi skal stille større krav til dem, der starter på erhvervsuddannelserne, siger Helle Thorning-Schmidt.

I forbindelse med mødet har DI fremlagt en plan med politiske forslag på 10 områder, som politikerne ifølge DI bør tage fat på, når Folketinget åbner i næste uge.

Dansk Industri foreslår blandt andet, at Folketinget skal reformere ungdomsuddannelserne gennemgribende fra 2018.

Det skal ske gennem et nyt forum for ungdomsuddannelser, som skal gentænke gymnasier, erhvervsskoler og folkeskolen, så flere og dygtigere unge får en uddannelse, mener DI.

Men regeringen er allerede i gang, er beskeden fra statsministeren, som samtidig opfordrer arbejdsgiverorganisationens virksomheder til at oprette flere praktikpladser, selv om de har taget 600 flere unge i praktik det seneste år.

- Se på jeres sidemand og spørg: Har du taget flere unge ind siden sidst?, lyder opfordringen fra statsministeren til erhvervslederne.

Det centrale tema på DI's topmøde er, hvordan Danmark kan forbedre sin konkurrenceevne, så der kan skabes flere arbejdspladser.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt blev Danmarks økonomiske position udhulet under VK-regeringerne i 00'erne, hvor produktiviteten faldt, og konkurrenceevnen kom under pres.

Ifølge Thorning har S-R-SF-regeringen truffet en række beslutninger og gennemført reformer, som er medvirkende til et "stemningsskifte i dansk økonomi".

Regeringen har blandt andet sænket selskabsskatterne og lavet en vækstplan på 90 milliarder kroner, påpeger hun.

- Vi har truffet mange beslutninger, og vi er kommet langt. Fem år efter krisen brød ud, ser vi nu resultaterne.

- Forbrugertilliden vokser. Boligmarkedet er ved at tø op. Krisens skygger er lange, men vi kan godt konstatere, at der er sket et stemningsskifte, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce