Politiforbundet ser frem til at få en grundig undersøgelse af forløbet i det, der kaldes Tibet-sagen.
Sådan lyder det fra forbundets formand, Claus Oxfeldt, fredag. Men tilliden til ordensmagten kan også tage skade.
- Hver eneste gang, der er en uheldig sag med politiet, kan det betyde noget.
- Jeg er godt klar over, at det kan betyde noget for befolkningens bedømmelse af politiet, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.
Forløbet har været dramatisk. Mandag anmeldte politidirektøren i København nogle af Claus Oxfeldts medlemmer til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP.
Efter et møde onsdag besluttede DUP at indlede en efterforskning. Den drejer om, hvorvidt polititjenestemænd har gjort sig skyldige i tjenestemisbrug eller tjenesteforsømmelse.
Mistanken handler blandt andet om, at de skal have givet urigtige oplysninger - altså har løjet - om, hvad der skete under besøget af den kinesiske præsident.
Det gælder også det efterfølgende forløb. Og det gælder også mulig misinformation om to andre begivenheder i 2013 og 2014, hvor kinesiske politikere gæstede Danmark.
Fredag satte justitsminister Søren Pind (V) så yderligere tryk på ved at nedsætte en undersøgelseskommission.
Den skal afdække lang tids vildledning af Folketinget begået af politiet samt de faktiske indgreb, som politiet gennemførte over for demonstranter med tibetanske flag.
- Jeg synes, det er fint med en undersøgelse, så vi får en afklaring, siger Claus Oxfeldt.
Tillid er et emne, som også optager politidirektøren i København, fremgår det af en pressemeddelelse fredag:
- Det er helt afgørende for politiet, at vi nyder befolkningens tillid, og med de alvorlige spørgsmål, der er rejst, er det i alles interesse, at der kommer en grundig afklaring, siger politidirektør Thorkild Fogde.