Tidligere politimand i ny bog: Politiet i Nordsjælland går ikke efter narko

Ledelse

19/01/2016 11:18

Nick Allentoft

Politiledelse får kritik for at gå efter færdsel og indbrud, der kan give gode måltal. Narkoindsats flyder.
En tidligere politimand retter i Ekstra Bladet et skarpt angreb på ledelsen i Nordsjællands Politi for at nedprioritere indsatsen mod narkoforbrydere.   - Rockere og bander, der handler med narkotika, har næsten frit spil. Efterforskning af narkokriminalitet er ikke interessant for ledelsen i Nordsjællands Politi, siger Andreas Hogsted til Ekstra Bladet.   Læs også: Seks fængslet efter gigantisk kokainfund   Kritikken fra Hogsted, der gennem 12 år arbejdede i politikredsen som både civilbetjent og rockerkoordinator, fremgår også af en ny bog, "Den 9. kreds - politiet indefra", der udkommer mandag.

- Hvis man selv tog en narkosag op, var det ikke noget, man blev rost for - nærmest tværtimod. Man fik at vide, at det ikke var en opgave, man skulle bruge tid på og blev i stedet sat til noget andet, siger Andreas Hogsted.

Kritikken bakkes op af andre betjente, der dog ønsker at være anonyme.   Politikredsen, der har flere Bandidos-klubhuse og bandegrupperinger som Loyal to Familia, kritiseres for siden politireformen i 2007 i stedet at have prioriteret borgernær kriminalitet som færdsel og indbrud, der kan måles i forhold til Rigspolitiets måltal.    Men det skyldes, ifølge Andreas Hogsted, ikke, at der ikke foregår narkokriminalitet i Nordsjælland.   - Der er masser af narko i Nordsjælland. Men det er ikke noget, hr. og fru Danmark anmelder på samme måde som indbrud. Narkokriminalitet er noget, man skal lede efter - og det er der ikke afsat ressourcer til, siger han til bladet.   Ifølge Ekstra Bladet ses den manglende indsats over for narkokriminalitet både i Rigspolitiets statistik og i politiets egen statistikbank.    I 2014 var der eksempelvis kun 146 beslaglæggelser af amfetamin, ecstasy, hash, heroin og kokain mod 847 hos Københavns Vestegns Politi, 806 hos Midt- og Vestsjællands Politi og 647 hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.   Samme tendens gør sig gældende de øvrige år efter politireformen, og også når man kigger på antallet af sigtelser, skriver Ekstra Bladet.   Chefpolitiinspektør Magnus Andresen, Nordsjællands Politi, afviser påstandene om manglende prioritering af narkosager. Han erkender dog, at ressourcer spiller ind.   - Narkosager har ikke været en del af vores mål og resultatkontrakter i kredsen, men vi har hele tiden blik for, at der foregår organiseret kriminalitet i Nordsjælland herunder narkohandel, siger han til Ekstra Bladet.   - Det ved vi, der gør, og det efterforsker vi også. Men man kan altid diskutere, om vi efterforsker nok, siger han.    Han udelukker ikke, at der er narkosager, som det er for ressourcekrævende for kredsen at efterforske.   /ritzau/

Mest Læste

Annonce