Uffe Elbæk danner nyt grønt parti

Politik

27/11/13 7:51

Freja Eriksen

Partiet Alternativet vil arbejde for en bæredygtig omstilling, hvor brug af naturressourcer skal begrænses.

Den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk stifter et nyt parti, som får navnet Alternativet, oplyser Elbæk i en pressemeddelelse.

- Hvis vi ønsker, at vores børn og børnebørn skal have de samme chancer, som vi har haft, kan vi ikke blive ved med at vende det blinde øje til. 

- Vi er som samfund ikke bare på vej hen til kanten, men på vej ud over den, når det gælder vores forbrug af jordens begrænsede ressourcer, siger den tidligere minister. 

Derudover vil partiet gøre det mere attraktivt for selvstændige at stifte nye virksomheder.

- Foruden at Danmark skal være et endnu mere bæredygtigt land, vil vi i Alternativet også arbejde for, at vi bliver et langt, langt mere entreprenant land. 

- Og det er ikke bare de unge, der skal have vakt deres indre iværksætter. Det er os alle sammen, siger Elbæk, der som stifter af Kaospiloterne selv har en iværksætter i maven.

Han måtte i december 2012 gå af som kulturminister. Det skete efter, at Elbæk blev beskyldt for nepotisme, da det kom frem, at han havde placeret fem arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet, AFUK, hvor hans mand var ansat.

Statsrevisorerne frikendte senere Uffe Elbæk for inhabilitet i sagen. 

Uffe Elbæk tog efterfølgende orlov fra Folketinget, og da han vendte tilbage, blev han De Radikales ordfører for uddannelse, forskning og innovation samt nordisk samarbejde.

17. september 2013 annoncerede Uffe Elbæk, at han havde meldt sig ud af Det Radikale Venstre. Han er fortsat folketingsmedlem, men nu som løsgænger. Ved det nylige kommunalvalg stemte han socialdemokratisk på Frederiksberg.

Alternativets talspersoner er ud over Elbæk Josephine Fock, der er sekretariatschef i Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) samt Torsten Gejl, der er direktør i virksomheden OCN.

Partiet præsenteres onsdag formiddag ved et pressemøde på Christiansborg. 

Her vil partiet fremlægge de overordnede politiske tanker og værdier bag Alternativet. Samtidig vil partiet redegøre for, hvordan man vil sikre, at Elbæks parti kommer på stemmesedlen ved næste valg.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.