Umuligt at komme igennem på ny akuttelefon

Infrastruktur

01/01/2014 16:55

Freja Eriksen

Region Hovedstadens akuttelefon kimes ned. Syge får besked om at ringe senere, for alle linjer er blokeret.

Den omstridte akuthjælp i Region Hovedstaden, der trådte i kraft ved årsskiftet, dumper sin eksamen efter bare 12 timer.

For det er ikke længere muligt at få fat i nogen, når man taster nummeret 1813 ind på sin telefon.

I stedet lyder en mekanisk modtagelse: 

"Alle linjer er optaget. Ikke flere kan stå i kø. Forsøg senere. Hvis det drejer sig om en livstruende situation, skal du ringe 112". 

Akutberedskabet har ellers flere gange forsikret, at der ville være læger og sygeplejersker nok til at give ordningen en ukompliceret fødsel. 

Region Hovedstaden bekræfter over for Ritzau, at de lige nu oplever store problemer med telefonlinjen, sandsynligvis fordi flere ringer end forventet, og fordi for få sygeplejersker er vagtsat.

Den nye lægevagt har været ni måneder om at udvikle sig færdigt og blev født ved årsskiftet i nat. Den indebærer blandt andet, at alle skal ringe, inden de kan møde op i akutmodtagelsen.

Telefonen bliver først besvaret af en sygeplejerske, som vurderer om personen i røret skal tale med en læge eller møde op. 

Region Hovedstaden er den næstsidste region i Danmark til at indføre telefonisk visitering.

Ordningen har skabt stor splid mellem læger og akutberedskabet, fordi lægerne mener, at den nye ordning er lavet uden at tage dem med på råd. 

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce