Unge tilmelder sig kun studie for at malke SU

Politik

07/1/15 9:29

Suleman Haider

Flere end 300 unge er smidt ud af Tech College Aalborg, fordi de ikke har været studieaktive i efteråret.

En stor del af dem har ikke vist sig på skolen overhovedet. Det fortæller DR Nordjylland.

De unge har ifølge ledelsen kun tilmeldt sig for at malke statskassen for uddannelsesstøtte.

- De har udnyttet systemet, siger uddannelsesdirektør Keld Skovsgaard.

Tech College har strammet disciplinen i efteråret, og der er ingen kære mor overfor de elever, der ikke passer deres uddannelse. Og det er godt for undervisningen, siger elevrepræsentant Lisa Helene Skov.

- Der bliver en helt anden stemning og sammenhold i klassen, hvis alle vil faget, siger hun. 

Da hun begyndte uddannelsen til dyrepasser var der 28 elever i klassen. Det tal svandt ind til 18, og kun 12 mødte til eksamen.

- Enkelte valgte en anden retning, men de fleste var kun tilmeldt for at hæve SU, siger Lisa Helene Skov. 

De nye stramme regler på Tech College i Aalborg bifaldes af Danske Erhvervsskoler. 

- Det er nødvendigt, hvis vi skal have et bedre renommé, siger erhvervsskolernes direktør Lars Kunov.

Ifølge ham kan omkring 6-7 procent af alle studerende på erhvervsskolerne betegnes som SU-ryttere.

Skoler har tidligere været henholdende med at smide elever ud. Taxameterordningen sikrer dem nemlig et årligt tilskud på 100.000 kroner pr tilmeldt elev.

- Men på længere sigt er det bedre at have kvalitet fremfor kvantitet, mener Keld Skovsgaard, der bakkes op af Lars Kunov.

Han roser tilmed Tech College Aalborg for at øge kravene til eleverne.

Men i Aalborg undrer Keld Skovsgaard sig over den manglende moral hos mange unge..

- Det er ærgerligt at unge ikke ser den gratis uddannelse som en mulighed, i stedet for at lukrere på systemet. Det er ærgerligt, mener uddannelsesdirektøren til DR Nordjylland.

Begrebet SU-ryttere kendes også i både handelsskole- og gymnasie-verdenen. Det bekræfter Poul Søe Jeppesen, direktør på Aalborg Handelsskole og rektor Søren Hindsholm fra Nørresundby Gymnasium. 

Men her er begrebet langt fra så omfattende som på erhvervsskolerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.