"Vi synes, at det er mest rimeligt, at det er en uafhængig kommission med eksperter, der kigger på de her ting, frem for at det er os selv, der håndterer det her," siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.
"Vi synes, at det er mest rimeligt, at det er en uafhængig kommission med eksperter, der kigger på de her ting, frem for at det er os selv, der håndterer det her," siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

V vil ikke røre politikeres løn før kommission har talt

Politik

24/4/15 9:55

Mikkel Sarka

Venstre vil ikke støtte Enhedslistens forslag om at forringe politikernes pension, siger gruppeformand.

Enhedslisten får ikke opbakning fra Venstre, når partiet senere fredag har en stribe forslag i folketingssalen, der på flere punkter forringer politikernes løn- og pensionsforhold.

Læs også: Enhedslisten vil save i politikernes privilegier

Det fastslår Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

- Vi støtter ikke forslaget med den begrundelse, at der er nedsat en vederlagskommission, som skal se på aflønning, vederlag og pension for alle landets fuldtidspolitikere, herunder borgmestre, siger han.

- Vi synes, at det er mest rimeligt, at det er en uafhængig kommission med eksperter, der kigger på de her ting, frem for at det er os selv, der håndterer det her, siger Kristian Jensen og fortsætter:

- Og vi har på forhånd sagt, at de anbefalinger, kommissionen kommer med, dem vil vi støtte.

Vederlagskommissionen skal først aflevere sin beretning til efteråret - altså på den anden side af det kommende folketingsvalg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Socialdemokraterne til sagen fredag formiddag. Men partiet har tidligere fastslået, at man ligesom Venstre vil lade Vederlagskommissionen arbejde færdig, før partiet tager stilling til lønvilkårene.

Enhedslisten foreslår at nedsætte ministres vederlag permanent med fem procent og harmonisere folketingspolitikernes tilbagetrækningsalder med almindelige lønmodtagere.

Det sidstnævnte forslag har opbakning fra både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.