Venstre-folk uenige om Vilhelmsens millionuddeling

Politik

06/12/2013 11:21

Venstre kalder det både fornuftigt og problematisk, at Socialministeriet drøftede millionpulje med Zornig.

Presset på socialminister Annette Vilhelmsen (SF) stiger i sagen om uddelingen af en million kroner til Lisbeth Zornig Andersens organisation Huset Zornig og kampagnen "Stemmer på Kanten", der skulle fremme socialt udsattes valgdeltagelse.

Men i Venstre er man tilsyneladende ikke enige om, hvorvidt det er et stort problem, at Socialministeriet var i tæt kontakt med Huset Zornig, allerede inden den særlige millionpulje blev oprettet, som Politiken afslørede torsdag.

Mens Venstres folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt har kaldt socialministeren i samråd om sagen og antydet, at det kan få konsekvenser for ministerens politiske fremtid, så er Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, tilfreds med Annette Vilhelmsens forklaring og undskyldning i sagen.

Vesselbo betegner ligefrem mailkorrespondancen mellem Socialministeriet og Huset Zornig forud for lanceringen af millionpuljen som "en fornuftig dialog".

- Det kan være helt relevant, at man drøfter idéer og udførelse med de mennesker, som har med projektet at gøre.

- At der står i en mail, at man skal passe på, at det ikke ligner aftalt spil, ser jeg intet galt i. Socialministeriet har haft en fornuftig dialog med interessenter til denne pulje, og det er helt normalt.

- Ministeren har jokket i spinaten ved at love pengene væk. Det har hun beklaget og redegjort for, og så er den ikke længere, skriver Vesselbo i et debatindlæg i BT.

I selvsamme avis kritiserer Vesselbos partikollega Jakob Engel-Schmidt derimod, at det er "stærkt kritisk og problematisk", at Vilhelmsen tilsyneladende har været involveret i at give Huset Zornig, der endte med at få tildelt en million kroner, langt bedre vilkår end de øvrige ansøgere.

Jakob Engel-Schmidt sår tvivl om, hvorvidt Annette Vilhelmsen vildledte Folketinget, da hun i november forsikrede om, at Huset Zorning søgte om støtte "på fuldstændig lige vilkår" med andre ansøgere.

- Det er simpelthen noget af det værste, man kan gøre i dansk politik, at tale usandt for politikerne i Folketinget, siger han til BT.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce