Venstre-folk uenige om Vilhelmsens millionuddeling

Politik

06/12/13 10:21

Venstre kalder det både fornuftigt og problematisk, at Socialministeriet drøftede millionpulje med Zornig.

Presset på socialminister Annette Vilhelmsen (SF) stiger i sagen om uddelingen af en million kroner til Lisbeth Zornig Andersens organisation Huset Zornig og kampagnen "Stemmer på Kanten", der skulle fremme socialt udsattes valgdeltagelse.

Men i Venstre er man tilsyneladende ikke enige om, hvorvidt det er et stort problem, at Socialministeriet var i tæt kontakt med Huset Zornig, allerede inden den særlige millionpulje blev oprettet, som Politiken afslørede torsdag.

Mens Venstres folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt har kaldt socialministeren i samråd om sagen og antydet, at det kan få konsekvenser for ministerens politiske fremtid, så er Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, tilfreds med Annette Vilhelmsens forklaring og undskyldning i sagen.

Vesselbo betegner ligefrem mailkorrespondancen mellem Socialministeriet og Huset Zornig forud for lanceringen af millionpuljen som "en fornuftig dialog".

- Det kan være helt relevant, at man drøfter idéer og udførelse med de mennesker, som har med projektet at gøre.

- At der står i en mail, at man skal passe på, at det ikke ligner aftalt spil, ser jeg intet galt i. Socialministeriet har haft en fornuftig dialog med interessenter til denne pulje, og det er helt normalt.

- Ministeren har jokket i spinaten ved at love pengene væk. Det har hun beklaget og redegjort for, og så er den ikke længere, skriver Vesselbo i et debatindlæg i BT.

I selvsamme avis kritiserer Vesselbos partikollega Jakob Engel-Schmidt derimod, at det er "stærkt kritisk og problematisk", at Vilhelmsen tilsyneladende har været involveret i at give Huset Zornig, der endte med at få tildelt en million kroner, langt bedre vilkår end de øvrige ansøgere.

Jakob Engel-Schmidt sår tvivl om, hvorvidt Annette Vilhelmsen vildledte Folketinget, da hun i november forsikrede om, at Huset Zorning søgte om støtte "på fuldstændig lige vilkår" med andre ansøgere.

- Det er simpelthen noget af det værste, man kan gøre i dansk politik, at tale usandt for politikerne i Folketinget, siger han til BT.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.