Vilhelmsen: Børn skal have lov til at være børn

Velfærd

07/01/2014 13:42

Regeringen har ingen planer om at sende de danske børn tidligere i skole, siger social- og børneministeren.

Femårige skal endnu ikke til at finde penalhuset og skoletasken frem. Regeringen har nemlig ingen planer om at sende de danske børn tidligere i skole, siger social- og børneminister Annette Vilhelmsen (SF).

- Jeg kan ikke som minister se nogen gode argumenter for at sende børnene tidligere i skole. Det er selvfølgelig vigtigt at være skoleklar, men børnelivet har også en værdi i sig selv, siger hun til Ritzau.

Ifølge en analyse fra tænketanken Kraka vil et år mere i skole ellers sende danske elever direkte ind i top-10 og gøre op med ellers skuffende resultater i Pisa-testen.

Tænketanken har regnet på, hvordan Danmarks placering vil være i testen, hvis vores børn har et års ekstra skolegang.

Ifølge Krakas analyse vil danske børn, hvis de starter et år tidligere i skolen, tage et ordentligt spring fra nummer 18 i læsning i dag til en fjerdeplads på verdensplan.

Men ministeren mener, at børnene i børnehaverne får nogle grundlæggende kompetencer, som de skal bruge senere i livet - også i skolen.

- I daginstitutionerne arbejder man målrettet med trivsel, læring, sprog og motorik, siger ministeren og fortsætter:

- Det er selvfølgelig godt at blive forberedt på at gå i skole, men børnene lærer også gennem de lege og sociale relationer, de har i daginstitutionerne.

Det er næstformand i Bupl Birgitte Conradsen enig i.

- Det med, at det er ren hygge i børnehaven, er et fuldstændigt forfejlet billede af, hvad der foregår i en daginstitution. Der foregår læring i forhold til alle livets aspekter i en børnehave, siger hun.

- Det er for snævert kun at kigge på resultater i Pisa-testen. Jeg synes, at det er meget mere vigtigt at kigge på, hvad det er for nogle børn og unge, vi vil have ud i samfundet, fortsætter hun.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce