Børn og unge under 18 kan få muligheden for at skifte juridisk køn

Et flertal i Folketinget ser med positive øjne på at give mulighed for børn og unge under 18 år at skifte juridisk køn.

I dag skal man være fyldt 18 år, før man juridisk kan skifte køn. Det juridiske kønsskifte er direkte forbundet med ens CPR-nummer, der dermed kan ændes, så det stemmer overens med det køn, som den unge identificerer sig med.

Nu står regeringen og en række andre partier klar til at lave en ændring af cpr-loven, så aldersgrænsen for at skifte juridisk køn ophæves.

Selvom der er flertal i Folketinget, så er det en lovændring, der deler vandene.

Magnus Knuth fra Konservative mener ikke, at børn selv skal kunne træffe en beslutning om at ændre juridisk køn. Han siger bl.a. til TV2:

- Jeg tror ikke, at en ændring af cpr-nummeret gør børn lykkelige. Jeg tror nærmere, at man risikerer at forvirre barnet.

Regeringens forslag tager inddrager dog forældrenes samtykke til alle børn under 15 år. Derudover er der ikke en nedre grænse for, hvornår et barn kan ændre juridisk køn.

I Norge har det siden 2016 været tilladt for børn ned til seks år at skifte juriske køn. Malta og Island har tilldt børn i alle aldre at skifte køn juridisk.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.09.20 Lovgivning
  Bred politisk enighed om udvidet sorgorlov

  Den brede politiske aftale om at udvide retten til sorgorlov til seks måneder (26 uger) for forældre, der mister børn under 18 år, er nu sendt i høring. Lovforslaget skal behandles i oktober og træde i kraft ved årsskiftet.

 • 18.08.20 Lovgivning
  Tre ugers feriepenge er på vej til danskerne

  Et bredt flertal i Folketinget har mandag vedtaget lovforslaget, der sikrer, at danskerne til oktober kan få udbetalt op til tre uger af deres indefrosne feriepenge.

 • 13.08.20 Lovgivning
  Nu skal racismeparagraffen afskaffes

  Med et nyt borgerforslag vil en gruppe danske borgere forsøge at få Folketinget til at afskaffe straffelovens paragraf 266 b, der ulovliggør ytringer som truer, forhåner eller nedværdiger en gruppe personer på baggrund af race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering. Paragraffen er populært kendt som racismeparagraffen.

 • 11.08.20 Lovgivning
  Sådan ender feriepengesagaen: Tre uger der beskattes som almindelig indkomst

  Til oktober kan danske lønmodtagere få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge, og de beskattes som almindelig indkomst. Det fremgår af lovforslaget, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har fremsat i Folketinget tirsdag.

 • 01.07.20 Lovgivning
  Fra i dag er dyre kviklån forbudt

  Fra onsdag den 1. juli 2020 er det forbudt at udbyde de dyre forbrugslån, der har ført til gældsproblemer for mange danskere.