Børns Vilkår: Drabsmand kan godt være en god far

Det behøver ikke at være forrykt at give forældremyndighed til en far eller mor, som har dræbt den anden part.

Det kan godt være den bedste løsning at give forældremyndigheden til en far eller mor, som har taget livet af barnets anden forælder. 

Sådan lyder det fra Børns Vilkår, efter at Statsforvaltningen ifølge TV2 har givet en mand den fulde forældremyndighed over sine to små børn, efter at han har erkendt drabet på sin ekskone, altså børnenes mor.

- Vores udgangspunkt er, at man i sådan nogle sager skal varetage barnets tarv.

- Hvis det er udgangspunktet, så kan man sagtens forestille sig, at det bliver barnets tarv at være sammen med den tilbageværende forælder, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl. 


Der er ifølge ham eksempler på mødre, som har slået en stærkt voldelig far ihjel for at beskytte sig selv og børnene. I sådan situation kan det være forkert at fratage moren forældremyndigheden, mener han. 

- Det er bare for at sige, at der kan være mange versioner af de her historier. Man skal ikke melde sådan nogle absolutter ud, hvor man siger, at hvis det her er sket, så kan man aldrig få forældremyndigheden, siger han. 

Han mener, at man fra sag til sag skal lave en grundig vurdering af, hvad barnets forhold til den tilbageværende forælder er, hvad barnet i øvrigt har af netværk, og hvilke muligheder der ellers er.

- Man skal have med i vurderingen, om den tilbageværende forælder, der har dræbt en anden, er egnet til at have forældremyndigheden. I min bog trækker det forholdsvis meget fra. Men igen er man nødt til at vurdere hele vejen rundt, siger han. 

Erfaring viser ifølge Børns Vilkår, at det for mange børn er vigtigt at have kontakt til sit biologiske ophav, selvom forældrene måske er misbrugere eller andet.

- Der kan godt være kærlighed. Og det er noget alle har brug for, og det skal man give en chance, hvis man kan, siger han.

Direktøren lægger vægt på, at man kan komme langt ved at lytte til barnets egne ønsker, selvom Børns Vilkår ikke anbefaler, at barnet tager den endelige beslutning selv.

 
Emneord: Børns Vilkår, Børn og unge, Anbringelser, Forældremyndighed, Familietragedier
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 30.03.15 Anette Nielsen
    Spørgsmål / undren over udmelding fra Børns Vilkår d.d.

    Jeg er med på, at det i meget få og særlige tilfælde kan være til barnets bedste at den forældre der har slået den anden forældre ihjel får forældremyndigheden. Men jeg er interesseret I at høre nogen der tør udtale sig i den konkrete sag, om faren som har slået moderen ihjel får den fulde forældremyndighed. Man mister fuldstændig troen på dette samfund, og giver nogen meget uheldige tilkendetgivelser til samfundet. Hvordan skal et barn (når det bliver stort nok til at forstå hvad far har gjort) kunne leve med og tilgive at han har slået deres mor ihjel. Børnene bliver revet væk fra kendte og trygge rammer hos mors familie for at skulle tilfredsstille farens ret til at have forældremyndigheden. Er der mon nogen der har spurgt børnene? Det giver INGEN mening. og jeg frygter vores samfund, da der sidder "kloge hoveder" og beslutter ting der har så store konsekvenser og som skriger til himlen. Jeg ønsker at forstå hvad det er der er i børnenes tarv.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også