Foto: Shutterstock

Borgerforslag: Mette Frederiksen skal stilles for en rigsretssag

I løbet af ugen kom det frem, at der er et flertal i Folketinget, der vil stille Inger Støjberg for en rigsretssag. Står det til et borgerforslag, så er den tidligere udlændinge- og integrationsminister ikke den eneste, der skal trækkes gennem en rigsretssag.

Et borgerforslag på Borgerforslag.dk har nemlig stillet Mette Frederiksen i udsigt, at også hun skal trækkes en tur gennem en rigsretssag.
 
Forslaget er stillet af en Bente Dahl Pedersen fra Skive, der har fået hjælp fra tre medstillere. De fire personer bag forslaget er dog ikke de eneste, der synes, det er på plads, at Statsminister Mette Frederiksen skal forklare sin rolle i minkssagen overfor en rigsret. Siden den 8. januar har mere end 11.000 danskere skrevet under på forslaget. Hvis 50.000 borgere med stemmeret til folketingsvalg herefter støtter borgerforslaget, kan det blive fremsat som beslutningsforslag, behandlet og stemt om i Folketinget.
 
"Mette Frederiksen skal redegøre for den manglende hjemmel til aflive sunde og raske mink inc avlsdyr.
Pga der er mange misvisende forhold der er foregået , mht til forsvaret , politi og beredskabsstyrelsen , samt vognmænd og minkavlere," skriver de fire forslagsstillere på Borgerforslaget, hvor enige danskere kan skrive under indtil den 7.juli. 
 
 
Der er endnu ikke sket, at et borgerforslag er blevet gennemført i Folketinget. Indtil videre er de forslag, der har fundet vej til Christiansborg blevet forkastet. Der er heller ikke lige nu et flertal i Folketinget for, at Mette Frederiksen skal for en rigsretssag i forbindelse med hendes rolle i minksagen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.