Bred aftale ændrer pædagoguddannelsen

Regeringen har indgået en aftale med Folketingets partier om en reform af pædagoguddannelsen.

Samtlige partier i Folketinget er enige om en ny pædagogreform, der indebærer, at de studerende kan vælge mellem tre specialespor efter et fælles grundforløb.

Det erfarer Ritzau.

Efter et forløb med fælles skema kan de studerende vælge mellem tre linjer, der handler om småbørnspædagogik for nyfødte til fem år, skole- og fritidspædagogik for 6-18-årige samt social- og specialpædagogik.

Sporet om social- og specialpædagogik bliver målrettet børn og unge med særlige behov, udsatte mennesker med misbrug, hjemløshed og prostitution og handicappede.

Ritzau erfarer videre, at det fremover skal være et krav, at pædagogstuderende skal bestå deres praktik for at fortsætte på uddannelsen.

Og det er de enkelte praktiksteder, der skal bedømme, om den studerende har bestået sin praktik.

Tilbage i juni meddelte uddannelsesminister Morten Østergaard (R), at han ønskede et bredt forlig om en ny pædagogaftale, selvom at han havde sendt lovforslaget i høring uden om Liberal Alliance, De Konservative og Venstre.

Det har han fået nu.

Aftalen forventes at blive fremlagt af uddannelsesministeren senere torsdag.

/ritzau/

Emneord: Uddannelse, Pædagogreform, Morten Østergaard
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også