Brexit kan koste Danmarks EU-rabat på 1 mia. kroner

Danmark har siden 2013 fået EU-rabat. Men kommissionen vil fjerne den, når Storbritannien er trådt ud.

Storbritanniens farvel til EU kan blive en dyr fornøjelse for Danmark og den øvrige håndfuld EU-lande, der i dag får rabat på deres bidrag til fællesskabet.


Rabatterne er nemlig oprindelig en britisk opfindelse, og EU-Kommissionen lægger op til, at alle rabataftaler annulleres, når brexit er gennemført.

»Når briterne siger farvel, siger alle rabatters moder også farvel. Og når moren går, synes jeg også, man skal lade børnene gå. Derfor foreslår vi, at alle rabatter skal forsvinde,« sagde budgetkommissær Günther Oettinger på en konference i Bruxelles i sidste uge, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Forslaget kommer, mens EU forbereder sig på den økonomiske situation efter briternes exit i 2019. Dels vil fællesskabet mangle ”kontingentkroner” fra Storbritannien på omkring 80 mia. kr. hvert år. Dels trænger en række nye opgaver sig på som sikkerhed, forsvar og migration. Derfor er der behov for et reformeret og stærkere budget, mener kommissionen.

Emneord: Brexit, EU-rabat, Europæisk samarbejde
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 06.10.17 Børge Hansen
    Farvel til rebatten

    Endnu et af Helle Thorning Schmidts påhit nærmer sig sit udløb! Uskønt fra starten sådan at krejle sig til rabat ift.finansiering af fællesskabet - et forsøg på at udvise handlekraft overfor EU. Rettidig omhu at annullere alle rabatter!Nu venter vi bare på indrømmelsen af, at rundbarberingen af lærerne ved OK13 var aftalt spil!!!

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også