ormanden for Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl), Elisa Bergmann

Bupl: Regeringen er ikke i mål med børnepakken

Det er bekymrende, at kommunerne selv kan forvalte pengene fra børnepakken, siger pædagogernes formand.

- Pædagogerne kan ikke, når de står med 10 eller 20 børn, give mere kvalitet, end de gør i forvejen. Det er afgørende, at der kommer en løsning på det problem, og det synes jeg ikke, man er i mål med.

Sådan siger formanden for Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl), Elisa Bergmann, efter regeringen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen torsdag har fremlagt børnepakken "En god start på livet for alle børn".

Læs også: Opråb fra BUPL: Det går den forkerte vej i folkeskolen

Pakken er ifølge Elisa Bergmann både ambitiøs og har gode elementer i sig. Men det bekymrer hende, at pakken ikke indeholder minimumnormeringer, som garanterer et vist antal pædagoger per barn i daginstitutionerne.

- Jeg er rigtig glad for, at der er nogle penge med, men jeg er bekymret for, at kommunerne selv kan bestemme, hvordan de vil bruge pengene, siger hun.

Ifølge Elisa Bergmann er der i dag for stor forskel på normeringerne fra kommune til kommune, og det giver nogle "sorte huller", som hun siger, hvor nogle kommuner har svært ved at give den samme kvalitet og have de samme normeringer som andre.

- Jeg havde jo gerne set, at der havde været en ambition om minimumnormeringer, for det er den eneste måde, vi kan lukke de her sorte huller. Det gør man ikke med det her forslag, og det er jeg bekymret over, siger hun.

Hun er bekymret for, at børn, der er født i kommuner med færre penge, får en dårligere start på livet end børn, der er født i rigere kommuner.

- Det kan ikke nytte noget, at et barn, der er født i et forkert postnummer så at sige, ikke har de samme muligheder som et barn i en kommune, som har orden i økonomien og har råd til at være ambitiøs på det her område, siger hun.

Det er målet, at børnepakken skal give 3000 flere pædagoger og medhjælper i 2020.

 
Emneord: BUPL, Børnepakke, Minimumnormeringer, Normering af pædagoger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 24.05.17
  Regeringen og KL vil styrke skoleledernes uddannelse

  Skoleledere skal fremover kunne tage en uddannelse med en formel specialisering i skoleledelse, mener KL og regeringen efter forslag fra en arbejdsgruppe.

 • 29.06.15 Ledelse
  Fælles a-kasse-indsats forenkler jobreformen

  De fire a-kasser på FTF-området har slået sig sammen om at organisere de mange nye samtaler, som landets ca. mere end 100.000 forsikrede arbejdsløse skal have med både jobcentre og a-kasser som følge af beskæftigelsesreformen. Samarbejdet begrænser det logistikkaos og ressourcespild, som mange har frygtet.

 • 15.06.15 Velfærd
  En fattig barndom, et sværere voksenliv

  Børn, der er vokset op i økonomiske trængte familier, klarer sig dårligere i voksenlivet på en række områder: De uddanner sig mindre, tjener mindre, de er oftere arbejdsløse og flere af dem får førtidspension end børn fra mere velstillede familier. Det viser en ny rapport fra SFI, som dog også dokumenterer, at børnene relativt set tjener mere end deres forældre.

 • 21.05.15 Politik
  Børneudspil på 2,5 mia. skal give alle børn en god start

  Regeringens børneudspil skal gøre gode dagtilbud endnu bedre med et historisk løft på 2,5 mia. over de næste fire år. Udspillet skal give flere og bedre hænder og styrke børns trivsel, læring og mulighed for social mobilitet.