Buschauffør får klaustrofobi af mundbind: Nu er han fyret

Både chauffører og passagerer i den offentlige transport skal bære mundbind eller visir. Det fik buschaufføren Allan Christen Jensen at føle, da han blev præsenteret for en fyreseddel.

Det er virksomheden Lokalbus fra Køge, der har fyret en af sine chauffører, fordi denne ikke kan bære mundbind. Det skriver BT.
 
Sagen er bare ikke så ligetil, som man umiddelbart skulle tro. Chaufføren lider af klaustrofobi og får angstanfald, når han bærer mundbind. Dette forhold burde efter retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen fjerne kravet til, at Allan Christen Jensen skulle bære mundbind. Helt præcis formuleres det fra Sundhedsstyrelsens side:
 
"Mundbind skal fjernes, hvis bæreren får svære gener og ubehag som for eksempel vejrtrækningsbesvær, kvælningsfornemmelser m.v."
 
Det har dog ikke stoppet Allans arbejdsgiver fra at præsentere chaufføren for en fyreseddel.
 
"Når jeg tager et mundbind på, føler jeg det, som om jeg bliver lagt ned i en kiste, og bedemanden begynder at hamre sømmene i låget. Eller at jeg står i en elevator, som begynder at køre, men pludselig stopper mellem to etager," fortæller Allan Christen Jensen til BT.
 
Han fortæller desuden, at han har en lægeerklæring på, at han lider af klaustrofobi og derfor ikke kan bære mundbind eller visir. Alligevel har Lokalbus i Køge valgt at opsige samarbejdet med den begrundelse, at chaufføren nægter at bruge værnemidler. 
 
På egen inititativ har den fyrede chauffør kontakte Movia, som Lokalbus kører for. Her har de ingen problemer med, at en chauffør med klaustrofobi ikke bruger værnemidler. 
 
Allan Christen Jensen havde allerede oplevet, at passagerer på den rute, som han betjente, brokkede sig over hans manglende mundbind. 
 
"Jeg siger til ham, at det er der en årsag til, og det behøver jeg ikke. Og så tager han et billede af mig og siger, at han nok skal sørge for at få mig fyret. Om det er ham, der har kontaktet min arbejdsgiver, ved jeg ikke," fortæller Allan Christen Jensen, der nu må stille sig op i arbejdsløshedskøen og håbe på, at der kan findes et nyt job.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også