Byggeboom truer budget på nordjysk supersygehus

Højere byggepriser sætter økonomien i det nye storsygehus i Aalborg Øst under pres.

Det kan i værste fald betyde, at man må barbere dele af sygehuset væk, viser den seneste rapport til Sundhedsministeriet.

- Indtil nu går det efter planen. Det næste man så tænker på er, om det vil blive ved med at gå lige så godt. Og der er vi jo udfordret, forklarer projektdirektør på byggepladsen Niels Uhrenfeldt til DR Nordjylland.


I rapporten til ministeriet optegner regionen 24 områder med risiko for, at budgettet skrider. I allerværste fald kan regionen blive nødt til at barbere 189 millioner kroner væk fra det nye storsygehus - eksempelvis i køkkenet.

LÆS MERE OM Fremtidens hospitaler på temasiden her

Når risikoen stiger for, at budgettet skrider, skyldes det, at der generelt er god gang i byggerier. Nogle af licitationerne er derfor blevet dyrere end ventet, og andre er der slet ikke kommet bud på endnu.

- Man skulle være et skarn, hvis man ikke kunne glæde sig over, at der er god gang i beskæftigelsen, også i byggesektoren. Men vi bliver måske ramt af, at beskæftigelsen faktisk er blevet så god, som den er. Vi kan jo godt blive bekymret for, om vi er attraktive nok til at få tilbud, siger Niels Uhrenfeldt.

Indtil nu har man undgået at skære dele af sygehuset fra. Blandt andet ved at vælge et billigere byggemateriale til at lave facaden af sygehuset.

Sygehuset er planlagt til at skulle være færdigt i 2020. Regionen har fået tilsagn om lidt over 4 milliarder kroner i statsstøtte. Af samme grund har Sundhedsministeriet bedt om kvartalsvise rapporter, der skal vise, om byggeriet kan bygges til tiden for de afsatte penge og til den aftalte kvalitet.

Emneord: Udbud, Udbudsstrategi, Region Sjælland, OPS, Offentligt privat samarbejde, Supersygehuse, Supersygehus, Fremtidens hospitaler, 240317, Sygehus Aalborg Øst, Niels Uhrenfeldt
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.09.19 Infrastruktur
  Erhvervsliv: Her er en halv mia til mere velfærd

  Ifølge Dansk Byggeri kan kommunerne frigøre en halv milliard kroner, hvis flere private stod for at passe veje og grønne anlæg.

 • 02.09.19 Sundhed
  Danmark er velfærdsteknologiens vugge

  Der bliver ikke medarbejdere nok til fremtidens udfordringer på velfærdsområdet. En del af løsningen kan findes via velfærdsteknologi. Danmark er førende inden for udvikling af velfærdsteknologi, og borgerne er klar til at bruge teknologien.

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 10.12.18 Politik
  Nu skal Danmark markedsføres som life science nation

  Regeringen bevilger i alt 7 millioner kroner til markedsføringen af Danmark. Det skal styrke eksporten og tiltrække investeringer fra medicoindustrien, og pengene bliver administreret i et offentligt-privat samarbejde.