Byrådsmedlem får stadfæstet dom for mandatsvig

Mangeårigt byrådsmedlem fra Esbjerg er i landsretten blevet idømt betinget fængsel for mandatsvig.

Venstre-politikeren Kurt Jakobsen er torsdag i Vestre Landsret blevet idømt tre måneders betinget fængsel for mandatsvig.

Kurt Jakobsen har i mange år været medlem af byrådet i Esbjerg, og mandatsviget er begået mod hans tidligere arbejdsplads Naturstyrelsen Vadehavet.


Dommen er en stadfæstelse af en dom, der blev afsagt i Retten i Sønderborg i marts. Landsretten tilføjer dog, at Kurt Jakobsen også skal betale en erstatning på 48.966,66 kroner og betale sagens omkostninger for landsretten.

Dommen var ikke enstemmig. Fire stemte for at gøre straffen betinget, mens to stemte for at gøre straffen ubetinget.

Kurt Jakobsen ankede byrettens dom på tre måneders betinget fængsel i foråret med henblik på at blive frifundet.

- I har begået et fuldbyrdet justitsmord, sagde Kurt Jakobsen, da dommen faldt i byretten ifølge JydskeVestkysten.

Ifølge avisen begik politikeren mandatsvig for cirka 49.000 kroner i perioden 19. september 2014 til 14. januar 2015.

Det skete, da han som ansat hos Naturstyrelsen fik udtaget 14 bakteriologiske prøver fra en boring, som han selv er medejer af, for at få dem analyseret på Naturstyrelsens regning. 

Det er politikerens private anpartsselskab Balders Kilde, der ifølge JydskeVestkysten ejer boringen. Det fremstiller mineralvand og kildevand på flasker.

Selv har han forklaret, at han ved at få udtaget prøverne gjorde sin tidligere arbejdsplads en tjeneste.

Af Esbjerg Kommunes hjemmeside fremgår det, at Kurt Jakobsen i øjeblikket er sygemeldt, og derfor er forhindret i at deltage i byrådsarbejdet.

/ritzau/

Emneord: Dom, Mandatsvig, Byrådsmedlemmer, Esbjerg Kommune, Naturstyrelsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 22.08.16 Politik
  Randers sagen: Ministerium ændrer afgørelse fra Statsforvaltningen

  Social- og Indenrigsministeriet har i en sag fra Randers omgjort en afgørelse fra Statsforvaltningen. Har forvaltningen først vist et parti nogle dokumenter, skal de være tilgængelige for hele byrådet, siger ministeriet. Randers borgmester rejser sagen i KL.

 • 25.11.14 Bæredygtighed
  Aftale om oprensning i Esbjerg Havn

  Der er indgået aftale mellem staten, Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn om at fjerne forurenet sand i Esbjerg Havn til gavn for både miljøet og havnen. Arbejdet går i gang allerede i 2015.

 • 30.08.13 Velfærd
  Nyt KORA notat: Aalborg får mest ældreservice for pengene

  De ældre i Aalborg Kommune får meget for pengene i sammenligning med de andre store byer i landet. Det viser en ny undersøgelse fra analyse- og forskningsinstituttet KORA. Borgerne i Aalborg Kommune får meget for skattekronerne på ældreområdet. Det er konklusionen i en dugfrisk rapport, som kommunernes og regionernes analyseinstitut KORA netop har offentliggjort.