Ekstra indsats mod socialt bedrageri betaler sig

Fortjenesten er mere end fordoblet, siden Varde Kommune for godt et halvt år siden satte ekstra ind mod socialt bedrageri. I juni oprustede Varde Kommune indsatsen mod socialt bedrageri, og regnskabet for det første halve år viser, at investeringen i én ekstra fuldtidsmedarbejder allerede er tjent ind.

Den ekstra kontrol vil omregnet til hele året give 1,9 mio. kr., og heraf er de 850.000 kr. fortjeneste til Varde Kommune. Resten er sparet på statens budget. Til sammenligning gav kontrollen i 2011 808.000 kr., heraf omkring 330.000 kr. sparede kommunale kroner.

-Det er bekymrende, at man finder så meget, men det viser bare, at det er nødvendigt med en eller anden grad af kontrol, siger formanden for social- og sundhedsudvalget Erik Buhl (V).

Siden juni er der gennemført nær ved 100 samtaler med borgere, som er kommet i søgelyset. Der er sendt breve ud til 900, som får tilskud som enlige forsørgere, og 450 enlige pensionister har også fået brev.

Der er kommet 177 anmeldelser om muligt snyd, de fleste via kommunens hjemmeside. Medarbejderne fra Borgerservice har deltaget i aktioner med Skat og politi, og der er indledt et tæt samarbejde med jobcenteret.

-Det er vigtigt, at etikken er i orden i alt, hvad vi gør. Vi stiller spørgsmål, men det foregår på en ordentlig måde. Vi er ikke ude på at mistænkeliggøre nogen og vælger oftest at se fremad, hvis der er sket en fejl, understreger Erik Buhl.

Ekstraindsatsen løber over et år, men økonomiudvalget tager på næste møde stilling til, om man skal fortsætte i yderligere to år.

Emneord: Socialt bedrageri, Varde Kommune, Kontrolgruppe
Varde Kommune på DenOffentlige.dk Varde Kommune
Aktivitet: Artikler: 27 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.01.15 Velfærd
  Kampen mod socialt snyd forsætter

  I efteråret 2014 er en kontanthjælpsmodtager i Fredensborg Kommune, der har modtaget ydelser i ca. 4 år, afsløret i at have drevet selvstændig virksomhed i samme periode.

 • 09.12.13 Velfærd
  Regeringen vil sikre korrekte udbetalinger af sociale ydelser

  Fejludbetalinger og socialt snyd udgør en betydelig omkostning for samfundet hvert år. Mere automatisering af sagsbehandlingen, bedre brug af it-værktøjer og fælles indsatser er effektive redskaber til at sikre korrekte udbetalinger af sociale ydelser. Det viser en analyse foretaget af Deloitte Consulting.

 • 21.03.13 Velfærd
  Ny kritik fra ombudsmanden i sag om socialbedrageri

  I forlængelse af en meget omtalt sag fra Sorø fra foråret 2012 kritiserer Ombudsmanden på ny den måde, som en kommune og et socialt nævn har behandlet en sag om socialbedrageri på.

 • 06.02.13 Velfærd
  Kommunen har afsløret socialt bedrageri for 10,2 mio. kr.

  Indsatsen fra Hedensted Kommunens to medarbejdere har også i 2012 givet store resultater. Fra november 2011 til november 2012 er det lykkedes at finde 6,7 mio. kr., som er udbetalt uretmæssigt til borgere i kommunen.

 • 26.10.12 Social
  Ny analyse afslører sløset kontrol med sociale ydelser

  En ny analyse fra Deloitte viser, at der hvert år uretmæssigt udbetales sociale ydelser for et milliardbeløb. Derfor tager regeringen nu initiativ til en mere effektiv kontrol med udbetalingen af de sociale ydelser. Social- og integrationsminister Karen Hækkerup påpeger, at det er undergravende for velfærdssamfundet, når borgere uberettiget får sociale ydelser.