Lang ventetid på genoptræning

26/04/2012 12:12

Administrator

Introduktion Forløbet beskriver et genoptræningsforløb, hvor der var lang ventetid i kommunen. Patienten måtte både vente på hospitalet og efter udskrivelsen på at komme i gang med genoptræning efter en blodprop.Beskrivelse af aktivitet og forløb m.v.

B vågnede en morgen for to år siden og kunne ikke bevæge venstre arm og venstre ben. Det viste sig, at han var blevet ramt af en blodprop i hjernen, og han blev indlagt. Efter to dage påbegyndte han genoptræning på hospitalet, og hans bevægelighed blev bedre. Han fik det også bedre, og ville gerne udskrives. Han fik at vide, at kommunen ikke var klar til at genoptræne ham, så han blev anbefalet at forblive på hospitalet lidt endnu. Efter en uge kom der besked fra kommunen om, at de var klar til at modtage ham. Efter udskrivelsen gik der endnu
fire uger, inden genoptræningen begyndte.

B fik tilbudt hjælp til at lære at skrælle kartofler med kun én hånd. Men han havde allerede lært at bruge hånden, og det var benet, som var det største problem. Efter 20 gange hos fysioterapeut kunne B humpe rundt med en stok, og kommunen oplyste, at man ikke kunne gøre mere for ham. Den vurdering delte hans egen læge ikke, og han fortsatte hos en privat fysioterapeut, og hans situation forbedredes. Han har dog stadig lidt problemer med balancen.

Betydning
Lange ventetider har betydning for udskrivningsforløbet, livskvaliteten og muligheden for at klare daglige gøremål i hjemmet.


Fremmende/hæmmende faktorer
Lange ventetider i kommunen er hæmmende.
Fremmende at egen læge fulgte op.


Temaer

Ventetider på genoptræning i kommunerne

Praksishistorie nr. 10

Institution / Organisation: Ældre Sagen
Kontaktperson: Maj Vingum Jensen

Kilde: Praksishistorie 10 i "Rehabilitering i Danmark 2010
- beskrevet gennem praksishistorier",Rehabiliteringsforum Danmark
November 2010

Mest Læste

Annonce