Post Danmark hjælper hjertepatienter til behandling i eget hjem

Region Hovedstaden har valgt Post Danmark som logistik- og distributionspartner i et nyt demonstrationsprojekt, der behandler hjertepatienter i eget hjem, ved hjælp af telemedicinsk udstyr.

Projektet, som sker i tæt samarbejde med læger og sundhedspersonale fra fire hospitaler, henholdsvis Herlev, Hvidovre, Frederikssund og Bornholm, havde brug for en sikker opretholdelse af et flow af telemedicinsk udstyr. Post Danmark kunne tilbyde parterne en gennemtænkt og samlet serviceløsning, der inkluderer hele den logiske del af den telemedicinske værdikæde.
 

Patientsikkerhed i top
Med en gennemført sagsstyring og dokumentation kan Post Danmark garantere en høj grad af patientsikkerhed i projektet. Specialuddannede postmedarbejdere aftaler personligt leveringstid med den enkelte patient og pakker udstyret fra lageret, hvorefter de leverer og sætter udstyret op i patientens hjem.

- Vores medarbejdere hjælper patienten i gang med udstyret og sikrer, at patienten er tryg ved at bruge teleterminalen, der består af en touch screen, en elektronisk vægt og et blodtryksapparat. Vi sørger også for, at forbindelsen til hospitalet er i orden, så det sundhedsfaglige personale kan sætte den telemedicinske behandling i gang, siger Inge Speiermann, der er ansvarlig for udviklingen af Velfærdsdistribution hos Post Danmark.

Når patienten er færdig med behandlingen, aftaler Post Danmark et afhentningstidspunkt med borgeren og kører udstyret tilbage til lageret. Her bliver udstyret gjort rent efter kliniske standarder, opdateret og gjort klar til den næste borger. Hele forløbet registreres, så alle leverancer kan dokumenteres.

De røde uniformer skaber tryghed
Post Danmark har håndplukket dygtige medarbejdere og uddannet dem i installation af udstyret. De har fokus på patientsikkerhed i mødet med ressourcesvage eller ældre borgere, når de træder over dørtærsklen til deres hjem - naturligvis iført Post Danmarks velkendte uniform, der skaber tryghed.

- Opgaven med at bringe telemedicinsk udstyr ud til borgerne er på mange måder i linje med kernen af det at være postbud. Vi bringer det ud, der virkelig betyder noget og det er en opgave, som vi er meget stolte over at kunne påtage os, siger Inge Speiermann.
 

Emneord: Post Danmark, Region Hovedstaden, Sundhed, Behandling, Telemedicin, Velfærdsteknologi
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.