Charter kalder på nytænkning af offentlige løsninger for udsatte

Center for Social Nytænkning og Lind Invest har udformet et charter, der kalder på nytænkende, offentlige løsninger på sociale udfordringer, som skal hjælpe mennesker på kanten.

I Danmark har vi et af verdens bedste velfærdssamfund og et offentligt system, der fungerer som sikkerhedsnet og ønsker at tage hånd om børn, unge, voksne og ældre, der har brug for det. 

282.000 danskere betegnes i øjeblikket som udsatte og får blandt andet hjælp af det offentliges sociale indsatser til at komme ud af hjemløshed, arbejdsløshed, misbrug, håndtere psykiske eller andre personlige problemer. Men en andel af dem strander i de sociale indsatser og får ikke den hjælp, de har brug for.

Social '18

Følg debatten om socialområdet anno 2018 på DenOffentlige 

Derfor har Center for Social Nytænkning og Lind Invest udformet et charter med ønsket om at skabe bedre offentlige løsninger inden for det sociale område for mennesker på kanten af samfundet. 

 

Skal skabe fælles platform

Charteret er et initiativ, der skal skabe en fælles platform på tværs af politikere, faggrupper, sektorer og ideologier, som skal nytænke løsninger på Danmarks sociale udfordringer, hvor viden og data danner grundlaget.

”Når man arbejder med de generelle indsatser for de af vores medmennesker, som har det sværest, må man hverken lade sig styre af politiske overbevisninger eller forudindtagethed. Man er nødt til at turde at se på, hvad forskningen viser og møde disse mennesker i øjenhøjde og med respekt for individet. Og man er nødt til at turde at prøve noget nyt på tværs af de politiske partier, hvis man vil ramme en lovgivning, som har en reel effekt. Hvis vi kan skabe nogle helt andre rammer for mennesker, imens kommunerne og staten får en stor økonomisk gevinst, så er det vel værd at prøve?” siger Steffen Rasmussen, Center for Social Nytænkning.

Charter for Social Nytænkning er udarbejdet i samarbejde med Lind Invest, som bakker op om tilgangen til at turde nytænke sociale indsatser. 

Vil du bakke op om charteret?

Skriv til Center for Social Nytænkning, hvis du vil vide mere om charteret og bakke initiativet op.

Skriv til Steffen Lykke Rasmussen her

”Vi tror på, at alle mennesker rummer et potentiale, som kan udfoldes, når vi skaber muligheden for det. Derfor støtter vi op om charteret. Vi tror på, at flere mennesker kan hjælpes endnu bedre end den måde vi prøver at løse sociale udfordringer og problemer på i dag, men det kræver, at vi tør nytænke måden, vi hjælper udsatte på. Det handler om at skabe vedvarende forandringer og en større og mere målbar effekt ud fra de eksisterende rammer og økonomi i de offentlige indsatser,” siger Henrik Lind, stifter og ejer af Lind Invest. 

 

Inviterer til samling om socialindsatsen

Det nye charter er opbygget af seks søjler, som nye mulige løsninger er forankret i. Løsningerne skal være vidensbaserede, løsningsorienterede, have fokus på mennesker, operere inden for eksisterende rammer, fokusere på opfølgning og evaluering samt at turde prøve at arbejde i nye modeller og løsninger. 

Charteret er allerede blevet positivt modtaget af politikere på tværs af partier samt af flere af landets kommuner, men for at kunne skabe nye løsninger, som løfter de sociale udfordringer, er der brug for endnu bredere opbakning.

”Vi vil i dialog med endnu flere politikere, kommuner og erhvervslivet og med deres opbakning finde, undersøge og teste nye offentlige løsninger af. Så vi sammen kan skabe tværpolitiske, langsigtede løsninger, som er funderet i data- og viden. Og så vi sammen kan skabe løsninger, der hjælper mennesker på kanten af samfundet til at finde fodfæste og udvikle sig ud fra deres individuelle præmisser,” siger Henrik Lind. 

Med udgangspunkt i charteret arbejder Center for Social Nytænkning aktuelt på en forundersøgelse, som undersøger beskæftigelsesindsatsen for kontanthjælpsmodtagere i Danmark. Forundersøgelsen afdækker, om der er et behov for at nytænke, hvordan kontanthjælpsmodtagere hjælpes til at komme i beskæftigelse samt arbejdsvilkårene for de fagprofessionelle sagsbehandlere på jobcentrene. 

Forundersøgelsen udarbejdes af Center for Social Nytænkning, Aros Policy Research, VIVE og Move the Elephant for Inclusiveness og er finansielt sponseret af Lind Invest. Undersøgelsen forventes at være færdig i december 2018.

-------

FAKTA: 

LÆS CHARTERET HER

Center for Social Nytænkning 

Center for Social Nytænkning (CFSN) nytænker og udvikler socialt arbejde, sociale indsatser og metoder ved at udbrede viden, ideer og social innovation og støtte og uddanne fremtidens sociale iværksættere, foreninger og virksomheder.
CFSN er et tæt samarbejde mellem forskere, iværksættere, projektmagere og fagpersoner, som arbejder både sammen og individuelt.  CFSN er stiftet af Steffen Rasmussen som også har stiftet Fundamentet i Aarhus. 

 

Lind Invest

 

Lind Invest er et single family baseret i Aarhus, stiftet og ejet af Henrik Lind. Lind Invest støtter både økonomisk og fagligt sociale organisationer og projekter, som kan dokumentere en værdifuld effekt til gavn for samfundet og individet.

 

Emneord: Charter for social nytænkning, Center for Social Nytænkning, Steffen Lykke Rasmussen, Lind Invest, Henrik Lind, Socialkrisen, Socialkrise, Socialdebat 2018, Fremtidens Velfærd, Velfærdsstat eller velfærdssamfund, Socialpolitik, Socialområdet, Sociale indsatser, 071118, 081118, Uge 44, Nytår18 Socialtema
Center for Social Nytænkning på DenOffentlige.dk CFSN arbejder for nytænkningen af de sociale indsatser.  CFSN er Et tæt samarbejde imellem forskellige forskere, iværksættere, projektmagere og fagpersoner som arbejder sammen og individuelt.  ...
Aktivitet: Artikler: 6 | Events: 3 | Kompetenceområder: 10

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også