Charter for Social Nytænkning

Nyt charter opfordrer til at bruge viden, løsninger, mennesker og mod til at prøve i fornyelsen af socialområdet. Læs Charter for Social Nytænkning her.

BAGGRUND

Alle er vi født forskellige og med forskellige forudsætninger. Vi tror på, at alle mennesker rummer et potentiale – et potentiale, der udfoldes, når vi skaber muligheden for det.

Mulighederne for udfoldelse af menneskers potentiale kan vi forbedre.

Vi ser en offentlig sektor indenfor det sociale område hvor noget ikke virker. Borgere går forgæves, farer vild og strander. Medarbejdere låses i faste rammer. Men hvad kan vores velfærdssamfund gøre bedre og anderledes, så vi kan udfolde potentialet hos de mennesker, der har svært ved at finde fodfæste i vores samfund?

Vi tror på, at vi kan sikre bedre udnyttelse af potentialet for de, der har mistet fodfæstet. Derfor vil vi sikre bedre offentlige løsninger, der både skaber vedvarende forandringer og giver en større effekt ud fra det offentliges eksisterende økonomiske ramme. Løsninger, der gavner borgerne, der har brug for hjælp, samt løsninger, der løfter de socialfaglige medarbejdere, kommunerne, regionerne og staten.

 

FORMÅL

Charter for Social Nytænkning er et initiativ, der er udviklet i samarbejde mellem Lind Invest og Center for Social Nytænkning i Aarhus.

Formålet er at skabe en fælles platform på tværs af sektorer; politiske overbevisninger og faggrupper, som arbejder for at undersøge, teste, udvikle og implementere nationale, nytænkende løsninger på Danmarks sociale udfordringer.

Målet er, at charteret skal skabe rammer for nye lovforslag på de offentlige indsatser gennem særlove og pilotforsøg. Charteret består af seks søjler. En nytænkende løsning har således sin forankring i de seks søjler.

Vil du bakke op om charteret?

Skriv til Center for Social Nytænkning, hvis du vil vide mere om charteret og bakke initiativet op.

Skriv til Steffen Lykke Rasmussen her

De seks søjler

1 VIDENSBASERET

Vi vil i tæt samarbejde med borgere, det private og det offentlige bruge forskning, erfaringer, statistik og fakta som vigtige pejlemærker for løsningsmodeller, der kan testes via særlovgivning, følgegrupper og yderligere forskning.

 

2 LØSNINGSORIENTERET

Vi vil sikre implementering og formidling af undersøgelser, hvor arbejdet og samarbejdet skal være bredt fagligt funderet med det formål at skabe fokus på problemstillinger og udvikle konkrete, værdiskabende tiltag.

 

3 FOKUS PÅ MENNESKER

Vi vil skabe løsninger, der har menneskers potentiale i fokus ved at udvikle lovningen på tværs af sektorer, partipolitiske overbevisninger og ideologiske tilgange.

 

4 EKSISTERENDE RAMMER

Vi vil sikre bedre sociale løsninger, der skaber vedvarende forandringer og giver en større effekt ud fra det offentliges eksisterende økonomiske ramme.

 

5 OPFØLGNING

Vi vil sikre, at løsningerne evalueres via effektmåling, følgeforskning og dybdegående undersøgelser, der følger op på indsatserne og deres effekt for målgruppen.

 

6 HVORFOR IKKE PRØVE?

Vi vil ud fra præmissen ”Hvorfor ikke prøve?” nytænke løsninger, der er anderledes end før. Dette gør vi ud fra en fælles tro på, at vi kan skabe bedre resultater i de sociale indsatser.

 
Emneord: Charter for social nytænkning, Center for Social Nytænkning, 071118
Center for Social Nytænkning på DenOffentlige.dk CFSN arbejder for nytænkningen af de sociale indsatser.  CFSN er Et tæt samarbejde imellem forskellige forskere, iværksættere, projektmagere og fagpersoner som arbejder sammen og individuelt.  ...
Aktivitet: Artikler: 6 | Events: 3 | Kompetenceområder: 10

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også