Chokerede SF-ministre på en lang køretur til dronningen

Ida Auken og Pia Olsen Dyhr er triste over at skulle aflevere ministertitlen.

Den afgående transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) erkender, at det bliver karrierens længste køretur, når hun skal fra Statsministeriet til Amalienborg for at sige farvel som minister til dronningen - også selvom køreturen ikke varer mange minutter.

Men med SF ude af regeringen kan det ikke være anderledes. Og den afgående transportminister er ked af, at hun ikke får lov til at føre SF-politik i regeringen.

- Det at være minister er i sig selv ikke det vigtigste. Det er mere den politik, man kan få gennemført. Og der må jeg sige, at med et resultat som togfonden, der har jeg været meget glad for at være transportminister, siger Pia Olsen Dyhr.

- Den mulighed får jeg ikke nu, og den mulighed får SF heller ikke nu, siger hun.

Pia Olsen Dyhr har hele vejen igennem bakket op om SF's deltagelse i regeringen. Det var uenighed internt i folketingsgruppen og landsledelsen, som betød, at den afgående partiformand, Annette Vilhelmsen, i sidste uge trak stikket.

Pia Olsen Dyhr nævnes som favoritten til at blive ny formand, men hun har endnu ikke gjort sin stilling op.

Og om hun igen får mulighed for at træde ind i en regering, tør hun ikke spå om.

Også Ida Auken, der stopper som miljøminister og samtidig skifter fra SF til De Radikale, er ked af, at SF er fortid i regeringen.

- Det er jo helt vildt hårdt for os alle sammen. Vi har bygget et projekt op sammen over 10 år, som kunne rives ned på fire dage. Og chokket sidder stadig i os alle sammen, siger Ida Auken.

- Det vigtigste for mig er, at regeringen kommer godt videre. Og at SF finder en vej. Det bliver så uden mig, lyder det fra en tydelig rystet eksminister.

- Det er altid svært at forlade nogle, man holder meget af. Men man skal huske, at man godt kan være gode mennesker, selvom man er i et andet parti.

/ritzau/

Emneord: Ministerrokade, SF, Pia Olsen Dyhr, Ida Auken, Regeringen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også