Corydon: Rigsrevisionen bekræfter min version af Dong-salg

Politik

18/05/2017 12:18

Nick Allentoft

Den tidligere finansminister hæfter sig ved, at den politiske håndtering af Dong-salget ikke kritiseres.
Siden statens delvise salg af Dong Energy i 2014 er den daværende finansminister, Bjarne Corydon (S), blevet skudt i skoen, at han solgte energiselskabet for billigt.   Onsdag har Rigsrevisionen aflagt beretning, der fremsætter en usædvanlig skarp kritik af Finansministeriets håndtering af salget. Bjarne Corydon hæfter sig ved, at der ikke er kritik af den politiske håndtering af sagen:   - Jeg konstaterer med tilfredshed, at Rigsrevisionens beskrivelse af sagsforløbet bekræfter, hvad jeg konsekvent har gjort gældende overfor Folketinget og offentligheden, siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Nye og gamle historier om Dong-sagen

Vi samler alle historier om Dong på denne tema-side.

Find nye og gamle historier og få styr på forløbet.

- Af samme årsag finder statsrevisorerne heller ikke anledning til at rette nogen kritik mod den politiske håndtering af forløbet eller mod de beslutninger, der blev truffet og støttet af et meget bredt flertal i Folketinget. 

En af de mest højlydte kritikere af Dong-salget er Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted. Han mener modsat Corydon, at kritikken fra Rigsrevisionen er en "alvorlig begmand" til den tidligere S-minister.   - Det er dybt bekymrende, at Finansministeriet ikke kan redegøre for centrale dele af forløbet, siger han i en pressemeddelelse.   Rigsrevisionen finder det "meget utilfredsstillende", at centrale dokumenter om Dong ikke er i Finansministeriets sager.   I beretningen konkluderer Rigsrevisionen, at Finansministeriet dermed ikke har "sikret tilstrækkelig gennemsigtighed i beslutningsgrundlaget, hvilket ikke er i overensstemmelse med god forvaltningsskik."   - For så vidt angår statsrevisorernes kritik af Finansministeriets dokumentationspraksis, har denne ikke haft betydning for sagens udfald, siger Bjarne Corydon.   - Der er tale om administrative forhold, hvor jeg må henvise til ministeriets egne kommentarer.

Efter nederlaget ved folketingsvalget i 2015 blev Bjarne Corydon ansat som global direktør for The McKinsey Center for Government. 

Det delvise salg af Dong blev den udløsende faktor for, at SF trådte ud af SRSF-regeringen. Salget førte til så megen intern splid i partiet, at SF endte med at træde ud af regeringen.   FAKTA: Salget af Dong skaber fortsat splid Rigsrevisionen og Statsrevisorerne kritiserer, at flere centrale dokumenter om Dong-salget er væk. Statsrevisorerne har onsdag fremsat kritik af Finansministeriet for håndteringen af det delvise salg af Dong Energy. Få her et overblik over selskabets historie og statens delvise salg:   * Dong Energy er en sammenlægning af seks danske energiselskaber: Dong, Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energis Elaktiviteter og Frederiksberg Forsyning.   * Energikæmpen, som blev dannet i 2006, forsyner danskerne med el og gas, sørger for elproduktionen på kraftværker og efterforskning og produktion af olie og naturgas.   * Dong Energys hovedsæde ligger i Fredericia, og selskabet har samlet 6700 ansatte. Administrerende direktør er Henrik Poulsen.    * Dong Energy blev noteret på fondsbørsen i København 9. juni 2016 til en udbudspris på 235 kroner per aktie.    * Børsnoteringen kom på plads efter en dramatisk forhistorie.   * Det vakte nemlig politisk ballade og massiv kritik, da staten i 2014 solgte en del af Dong blandt andet til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.   * Daværende finansminister Bjarne Corydon (S) blev kritiseret for at have solgt Dong for billigt.   * SF sad i regering med S og R på det tidspunkt og stemte for salget. Det førte til så megen intern splid i partiet, at SF endte med at træde ud af regeringen.   Kilder: Dong Energy og Ritzau.   /ritzau/

Mest Læste

Annonce