Dårlig mobildækning i Royal Arena

Københavns nye multiarena i Ørestaden, Royal Arena, satte en 10 gange højere leje end normalt for teleselskaberne. Så nu er Arenaen åbnet uden mobilsikkerhed for gæsterne, siger to store teleselskaber i en pressemeddelelse.

(Følgende er en pressemeddelelse fra Telenor og Telia)
 
Godt 40 procent af Royal Arenas koncertgæster skal ikke forvente at kunne uploade fotos fra koncerterne eller gennemføre et opkald fra arenaen. Det er konsekvensen af, at Royal Arena ikke har tænkt mobildækning ind som en del af byggeriet. Det betyder, at teleoperatørerne er nødt til at opstille mobilmaster på selve bygningen for at kunne give dækning til gæsterne. Royal Arena opkræver imidlertid over for Telenor og Telia så høj en masteleje, at de to teleselskaber har været nødt til at afstå fra at opsætte en mast.
 
En del af oplevelsen går tabt
Hos Telia og Telenor er man forundret over Royal Arenas manglende fokus på mobildækning:

”Vi ved, at det betyder meget for vores kunder, at de kan bruge deres mobiltelefon til at finde hinanden og dele oplevelsen ved at uploade billeder, når de er til koncerter. Det ved Royal Arena naturligvis også godt, og på den baggrund er det ærgerligt, at man vælger at bygge en flot arena uden at tage højde for noget så vigtigt for koncertoplevelsen som mobildækningen,” siger netværksdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.
 
Han suppleres af sin kollega fra konkurrenten Telia, Henrik Kofod, der påtaler Royal Arenas prisfastsættelse af mastelejen:
 
”Moderne og miljørigtigt byggeri er en effektiv stopklods for mobildækning. Derfor er det vigtigt, at man i nybyggeri tænker indendørs mobildækning med fra starten. Det er en helt almindelig fremgangsmåde i tilsvarende koncertsteder og multiarenaer. Men i det her tilfælde kommer mobildækningen først med på bagkant og endda til en pris, der ligger meget langt over selv den københavnske markedspris.”
 
I Royal Arena er Telenor og Telia blevet afkrævet et leje, der er mere end 10 gange højere end den gennemsnitlige masteleje i resten af København.
 
Midlertidig mobilmast sat op 
Når Royal Arena i aften åbner dørene for åbningskoncerten med Metallica har Telenor og Telia derfor helt ekstraordinært valgt at opsætte en mobilmast på et nærliggende område. Det kan forhåbentlig kan afhjælpe den dårlige mobildækning, som weekendens koncertgæster i Royal Arena ellers ville opleve.
 
”Vi har i dag valgt at opsætte en midlertidig mobilmast i nærheden af arenaen, så de tusindvis af Metallica-fans ikke bliver snydt for muligheden for at kunne dele fotos og videoer med vennerne. Det er dog ikke en optimal eller langtidsholdbar løsning, og vi opfordrer derfor Royal Arena til at komme med et nyt udspil, så vi kan finde en varig løsning til glæde for arenaens gæster og Telia og Telenors kunder,” lyder den fælles appel fra Peter Ditlev Nødbak fra Telenor og Henrik Kofod fra Telia.
 
Emneord: Teleselskaber, Teleindustrien, Mobiltelefoner, Royal Arena, Masteoplysninger, Telenor, Telia
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 18.05.17 Jonas Jørgensen
  Mobildækning

  Interessant at få den ”anden” side af sagen mht. dårlig mobildækning.

  Umiddelbart vil jeg mene der burde være en politisk vej ud af den type problemer.

  Ønsker vi god dækning i hele Danmark, skal der jo altså stå master i landskabet -og det bør ikke være muligt, at sætte en faktor 10 på lejen.

  Man kunne så overveje fra teleselskabernes side af, om det ikke var på sin plads, at overveje deres design af masterne – en kunstner kunne jo være med ind over.

 • 06.02.17 Willy
  Dårlig mobildækning i Royal Arena

  Danskere har været verdens mestre i afgifter siden Viking tiden (Danegæld) og er stadigvæk berygtede i andre lande for deres evne til at opfinde uetiske indtægter (Medielicens).
  Det er selvfølgelig ikke alle Danskere der mangler etik og god moral, men dem der gør, er så højlydt at det får det til at se ud som om alle Danskere har et problem (Smykkelov).

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også