Danmark rykker yderligere frem i toppen af erhvervsliste

Det danske erhvervsklima er det bedste i Europa og det tredjebedste globalt, vurderer Verdensbanken.

Som forretningsdrivende i Europa vil det være allerbedst at have hovedsæde i Danmark, hvis man ser på vilkårene for at drive og starte en virksomhed.

Det konkluderer Verdensbanken i sin årlige rapport "Doing Business", hvor Danmark igen i år indtager førstepladsen blandt de europæiske lande.


Samtidig rykker Danmark en enkelt plads frem på verdensplan og betegnes nu som landet med det tredjebedste erhvervsklima globalt. Sidste år gik Danmark fra femte- til fjerdepladsen på listen.

Singapore ligger nummer et, mens New Zealand ligger næstøverst på listen.

Læs også interviews med Lars Tvede og Mattias Tesfaye om Danmarks fremtid

- Det er vigtigt for vores omdømme, at Danmark kåres til at være et af verdens bedste lande til at starte og drive virksomhed i. Vi sender et positivt signal til udenlandske investorer, siger udenrigsminister Kristen Jensen (V) i en pressemeddelelse.

- Det vil regeringen udnytte til at få endnu flere virksomheder til at etablere sig i Danmark til gavn for vækst og beskæftigelse.

Verdensbanken har blandt andet målt på, hvor nemt det er at starte virksomhed, hvordan byggetilladelser håndteres, adgangen til elektricitet, registrering af ejendomme, kredit, skatteopkrævning og handelsrestriktioner.

Danmark roses for at have gjort det lettere at starte en virksomhed på grund af forbedrede onlineprocedurer.

Der er stor stabilitet i placeringerne i "Doing-business"-ranglistens top-ti, der også omfatter Sverige, Finland, Norge, USA og Storbritannien.

Til gengæld er der større bevægelse blandt landene i den tungere del af Verdensbankens opgørelse.

- Blandt de ti lande, der bevæger sig længst op ad rangstigen, er hele fem lande fra Afrika syd for Sahara.

- Det er glædeligt og et tegn på, at landene får gennemført reformer og ryddet nogle af barriererne af vejen for et sundere erhvervsklima. Det er godt for landenes udvikling og på sigt noget, der kan komme danske virksomheder til gode, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

Emneord: Erhvervsklima, Verdensbanken, Ranking
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

 • 15.08.17 Politik
  Åbenhed om brug af skatteborgernes penge skal sikre bedst mulig velfærd

  ”Med benchmarkingenheden skaber vi mere åbenhed om den service og kvalitet, som eksempelvis vores børnehaver, skoler og plejehjem leverer," siger økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll.

 • 19.06.16
  Elevers trivsel i folkeskolen er stigende

  Den anden nationale måling af elevernes trivsel i folkeskolen er gennemført i foråret 2016. Hent rapporten her.

 • 06.10.16 Bæredygtighed
  Verdensbanken justerer tal for fattigdomsgrænse

  Antallet af fattige falder hurtigere end nogensinde. På få år anslår Verdensbanken at antallet er faldet med 200 millioner mennesker på verdensplan. Læs bankens notat om udviklingen, som også omfatter justering af fattigdomsgrænsen, her.

 • 19.03.15 Politik
  Bornholms erhvervsklima skal op i den bedste halvdel

  I de kommende uger udsender Dansk Industri spørgeskemaer til deres medlemmer for at tage temperaturen på klimaet for erhvervslivet på Bornholm. Erhverv- og beskæftigelsesudvalget har sat som mål, at regionskommunen i år skal op i den bedste halvdel. Ambitionen styrkes af, at én indgang til erhvervslivet på Bornholm nu er en realitet. De første konkrete resultater er begyndt at vise sig.