Danmark skal gå forrest i kampen mod klimaforandringer

Klimaforandringerne er en kendsgerning, og vi kan ikke løbe fra det. Hvis vi ikke tager de rigtige skridt for at standse den negative udvikling, har vi ikke en planet at videregive til vores børn og børnebørn - det burde være oplagt at handle.

Men vi gør ingenting. Alle ser elefanten i rummet - men ingen handler. For kampen mod klimaforandringerne kræver at vi ændrer vores adfærd og gør tingene på en ny måde.

Vores afhængighed og forbrug skal bevæges drastisk væk fra de ting, der skader miljøet. Væksten skal ikke kun måles på den økonomiske bundlinje, men også på en social og en miljømæssig bundlinje.

Danmark kan og bør gå forrest. Danmark er et lille land, hvor indbyggerne er højtuddannede. Vi er et land med mange ressourcer. Vores bevidsthed om klimaændringer og viljen til at bekæmpe dem er blandt de højeste i verden. Danmark er blandt de få lande, der er bedst egnet til at vise vejen til resten af ​​verden. At ændre vores afhængighed af miljøskadeligt forbrug er forholdsvis let - men vi skal tage de nødvendige skridt.

Danmark kan gå forrest ved fuldstændigt at udfase ​​fossile brændstoffer til dække energibehovene, blandt andet ved at overgå til rene kilder, såsom vind- og energiproduktion og biogas. Vi har muligheden for at opnå en genanvendelse af vores affald på 100%. Vi bør i Danmark sætte et eksempel for verden og blive et globalt videncenter i kampen mod klimaændringer.

Alternativet har foreslået statsplan, der reviderer regeringens struktur med 15 nye ministerier - mest bemærkelsesværdigt, at et grønt ministerium fører tilsyn med aktiviteter fra alle andre statslige organer. Med denne plan kan Danmark reducere afhængigheden af ​​klimaffektivt forbrug drastisk i 2030 - og vise verden, at det kan lade sig gøre.

Udgifterne til forslaget er høje, men vi har råd til det. Vi skal foretage denne investering for vores fremtidige generations skyld.

Shahzad Riaz på DenOffentlige.dk Jeg er ikke ligefrem en typisk politiker.  På dette tidspunkt sidste år, vidste jeg ikke, jeg ville stille op til Folketinget. Selvom jeg har fulgt politik i mange år. Jeg er optaget af emner s...
Aktivitet: Artikler: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.