To danskere sigtet for menneskesmugling på Lesbos

Græsk politi har angiveligt anholdt og sigtet to frivillige danskere for menneskesmugling.

To danske mænd er natten til torsdag blevet anholdt og sigtet for menneskesmugling på den græske ø Lesbos, skriver Dagbladet Information. 

Ifølge avisen er de to mænd begge medstiftere af Team Humanity, som er en dansk nødhjælpsorganisation. 

Dagbog fra Lesbos - seks dage i flygtningekrisens frontlinie

Psykolog Jane Maul beretter om seks dage som frivillig på Lesbos - hvor kun frivillige fra hele Europa sørger for den første kontakt, når traumatiserede flygtninge rammer klippekysten. Læs de gribende beretninger her.

Organisationens formand, Walle El Ghorba, oplyser, at de to er varetægtsfængslet og nu venter på at blive stillet for en dommer.

Læs også: Anholdte kommer for en dommer lørdag

Ifølge formanden var de to sigtede sejlet ud til en båd fyldt med flygtninge, der var ved at synke i Det Ægæiske Hav, da de blev anholdt. Walle El Ghorba afviser, at Team Humanity skal have fragtet flygtninge fra tyrkisk farvand til Grækenland og dermed på tværs af grænsen.

Tre spanske frivillige skulle angiveligt også være anholdt.

Ritzau har haft kontakt til en af de frivillige i organisationen, Ayman El Ghiouane, som fortæller, at han sammen med de to sigtede onsdag ved middagstid blev tilbageholdt af den græske kystvagt ved Lesbos.

- Der gik nogle timer og vi fik lov at gå igen, og jeg nåede et fly hjem til Danmark, fortæller Ayman El Ghiouane til Ritzau. Torsdag befinder han sig igen i Danmark.

- I nat (natten til torsdag) mellem klokken 2 og 3 sejlede de to andre fra gruppen ud igen, fordi de fik en melding om, at der var en båd, der var ved at kæntre. Der var så tre af kystvagtens både, der omringede dem. De blev trukket ind i land og blev anholdt, fortæller han.

Udenrigsministeriets borgerservice bekræfter over for Information, at to personer er blevet anholdt på Lesbos, og at ambassaden i Athen yder sædvanlig konsulær bistand. 

Udenrigsministeriet kan ikke bidrage med yderlige oplysninger på grund af tavshedspligt. Men borgerservice oplyser, at de anholdtes pårørende er underrettet, skriver Information.

/ritzau/

Emneord: Flygtninge, Menneskesmuglere, Lesbos, Team Humanity
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 15.01.16 Birgit Holmgren
    Redder mennesker hedder menneskesmugling

    Tænk der er nogle dansker der bliver straffet for at rede mennesker, men det hedder menneskesmugling. Gad vide hvad det er for en verden vi lever i med det menneskesyn ????

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også