Danskerne har købt huse for 300 mio. kr. om dagen i 2018

REKORDSALG. I de første otte måneder af 2018 er der i gennemsnit købt huse for mere end 300 millioner kroner hver eneste dag. Det er det højeste beløb i hele årtiet, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Der blev solgt 4.306 huse i Danmark i august, og måneden bliver dermed den bedst sælgende august i indeværende årti. Det øgede salg kan tydeligt aflæses i købesummen, der fra januar til august i år beløber sig til 76 milliarder kroner, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk. Det betyder, at der dagligt i gennemsnit er købt huse for mere end 300 millioner kroner om dagen, hvilket er det største beløb i årtiet.

Mere præcist er der hver dag blevet handlet villaer og rækkehuse på det danske marked for 313,7 millioner kroner i årets første otte måneder. Det er rundt regnet 16 millioner kroner mere om dagen end i samme periode sidste år, hvilket svarer til en stigning på fem procent. Og går vi bare et par år tilbage til 2015, ligger vi 23 procent over niveau.

”Vi var vidne til et ekstremt opadgående hussalg i årene efter rentefaldet i 2015, så når købesummen stiger med næsten en fjerdedel på bare tre år, fortæller det os, at den optimistiske stemning blandt potentielle købere er intakt på trods af, at vi befinder os i et marked, hvor priserne er højere, end vi har set i mange år,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

En eksplosiv stigning
Den generelle udvikling på husmarkedet er netop præget af et stigende salg, og fordi priserne samtidig følger en opadgående kurve, følger købesummen helt naturligt trop. Ifølge Birgit Daetz er det mest interessante ved udviklingen dog ikke stigningen i sig selv, men mere hvor eksplosiv den har været.

”Vi taler om en stigning i købesummen på 124 procent siden 2011. Det er ekstremt store summer, og de fleste år har vi set store spring. Nu ser vi imidlertid, at stigningen siden sidste år er langt mindre end i de øvrige år, men modsat ejerlejlighedssalget er salgskurven stadig positiv,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Min forventning er, at vi er ovre de helt store spring, men at antallet af handler forbliver i vækst. Mange udskød boligkøbet i starten af årtiet, fordi de var pressede på økonomien. De købte i stedet efter rentefaldet, og vi har dermed rundet en pukkel i efterspørgslen, og det er en af årsagerne til, at væksten ikke vil være så høj som tidligere. Derudover kan usikkerheden omkring nye ejendomsvurderinger og ny skattereform medføre tilbageholdenhed på markedet.”

På markedet for ejerlejligheder ser udviklingen markant anderledes ud. I perioden fra januar til august er der i gennemsnit blevet handlet ejerlejligheder for 133,7 millioner kroner om dagen. Det tilsvarende tal for sidste år er 146,3 millioner kroner. Salget har med en enkelt undtagelse ligget under sidste års niveau i samtlige måneder i år.

Øvrige nøgletal:

 • Der blev solgt 1.565 ejerlejligheder i august måned. Salget ligger dermed 12,8 procent under sidste års niveau. Det samlede fald er særligt drevet af Hovedstaden. I Københavns Kommune lyder det årlige fald på 22 procent.
 • Sommerhussalget ligger en anelse under sidste års niveau på 979 handler. Med et salg i august i år på 965 styks, ligger faldet på 1,4 procent.
   

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 21210284, e-mail: [email protected]. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 16.04.20 Infrastruktur
  Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 • 07.04.20 Infrastruktur
  Rigspolitiet: Første trin i enkontrolleret genåbning af det danske samfund

  Der tages nu hul på den første fase af en gradvis genåbning af det danske samfund. Rigspolitiet fortæller her, hvordan første trin af genåbningen kommer til at forløbe.