Foto: Mols i udvikling

Delebil bliver brugt 97 procent af tiden på Djursland

Delebiler på Djursland er blevet en succes og bliver spået flere brugere, når letbanen kommer.

Delebiler plejer at være et storbyfænomen, men nu melder flere byer fra Djursland sig under fanerne med delebilsordninger, som er blevet en succes.

De seneste to år har borgerforeningen i Knebel på Mols stået bag en delebilsordning, og det er blevet taget rigtig godt imod, fortæller Jørgen Ørgaard, formand for Mols Borgerforening, til DR P4 Østjylland.

- Der var ikke gået en måned, før vi kunne se, at det var en succes. I løbet af 2017 nåede vi op på en udnyttelsesprocent på, at bilen kørte 97 procent af tiden, siger han.

Prøv DenOffentlige

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

Også i byerne Feldballe, Ryomgaard og Mørke på Djursland er beboerne gået sammen om en delebil, og Jørgen Ørgaard mener, der er to grunde til, at bilen er et hit.

For det første som erstatning for bil nummer to, men der er også dem, der helt afskaffer bilen.

- Det har vist sig, at enkelte personer ikke har haft deres egen bil, fordi deres kørselsbehov ikke var større, end at delebilen kunne dække det, siger han til DR P4 Østjylland.

Den store succes har fået borgerforeningen til at overveje, om ordningen skulle omfatte en delebil nummer to, men det er endnu ikke realiseret.

I Mørke på Djursland har en delebil også været en succes, og når letbanen kommer til Djursland i marts, så vil delebilen køre endnu mere.

Det mener en af initiativtagerne til ordningen, Jakob Rauff Baungaard til DR P4 Østjylland.

- Vi regner med, at delebilen får endnu flere brugere, fordi at mønstret vil være, at folk afskaffer bil nummer to, når letbanen kommer. Det gør vi også privat, og vi vil bruge delebilen til det ekstra bilbehov, der kunne komme, siger han.

60 procent af alle husstande har i dag mindst én bil, og stadig flere råder over mere end en. Det viser tal for Vejdirektoratet.

Mere hos DR

Emneord: Delebil, Delebiler, Mols i Udvikling, Deleøkonomi, 021118
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også