Der har aldrig før været så mange singler i Danmark

04/10/2018 18:33

Media Group Danmark ApS

I januar kunne Danmarks Statistik offentliggøre seneste opgørelse over danskernes civilstatus. Undersøgelsen viste, at antallet af singler er rekordhøjt med 1.189.020 enlige danskere – en forøgelse på 7.830 sammenlignet med sidste år.

Stigningen fra sidste år til i år er dog langt fra en enlig svale, for lige siden Danmarks Statistik begyndte at indsamle data om danskernes civilstatus i 1986, har antallet kun bevæget sig i én retning; opad. 

Selvom de næsten 1,2 millioner danske singler lyder som en ordentlig mundfuld, så er tallet måske i virkeligheden endnu større. Undersøgelsen tager nemlig udgangspunkt i danske enlige, som enten bor selv eller sammen med deres børn. Der bliver altså, med andre ord, ikke taget højde for singler som bor i kollektiv, på kollegium eller på andre måder har bopæl sammen med andre voksne. 

Den seneste undersøgelse som beskæftigede sig med det samlede antal enlige i Danmark er fra 2016, og dengang var antallet omkring 1,6 millioner danskere.    

Flest kvinder er enlige

Sammenligner man de to køn, så er det ganske overbevisende kvinderne som placerer sig i førerpositionen. Tallet for single kvinder som enten bor alene eller med børn er 541.301. Antallet af mænd i samme situation er 481.730. 

Mulighederne for at finde en kæreste har aldrig været bedre

Ser man på de mange digitale tilbud til hjælp i søgningen på en partner, kan man undre sig over, hvorfor vi huser så mange enlige danskere – det har næppe været lettere at komme i kontakt og mødes med en potentiel partner end det er nu. 

De seneste 10 år har udvalget af datingservices vokset med høj hastighed, og der findes i dag både traditionelle datingsider og mere moderne dating apps som Tinder, som gør at partnersøgningen altid er lige indenfor rækkevidde. 

Alligevel vælger, især kvinder, tilsyneladende at dele dobbeltsengen med deres dildo fremfor en rigtig mand.  Måske mænd og kvinder er blevet mere kræsne, måske de ikke har tid til en partner fordi de knokler med karrieren, eller måske vi bare alle er blevet mere selvstændige og uafhængige af en partner. 

Er det datingsidernes skyld?

Et andet, og lidt alternativt bud på, hvorfor de mange datingservices ikke viser en positiv effekt på statistikken, kan være at mulighederne simpelthen bliver for mange. Du kender det måske fra dig selv, når du skal beslutte dig for en shampoo, en slikpose eller noget tredje i supermarkedet – jo større udvalget er, des flere muligheder skal du overveje, hvorfor valget faktisk kan blive endnu sværere. 

På samme måde kan et stort udvalg af partnere som kun er et klik eller et `swipe’ væk, måske have den effekt, at det bliver sværere at beslutte sig for én. 

I den henseende var det måske lettere at finde en partner førhen, hvor man måtte tage udgangspunkt i de mennesker man mødte i det daglige eller blev sat i forbindelse med gennem venner og bekendte. 

Vi kommer nok aldrig tilbage dertil, for meget tyder på at datingsider og apps er kommet for at blive. Det er dog bestemt værd at overveje, hvad der kan gøres ved det høje antal enlige i landet. Særligt mænd har godt af en partner at dele tilværelsen med, da statisk viser, at enlige mænd lever kortere tid end dem der er i et parforhold.

Mest Læste

Annonce