Derfor skal du undersøge markedet før du optager et lån

På et tidspunkt i livet vil langt de fleste have brug for at optage et lån. Det kan være lån til bolig og bil eller måske et kviklån. Sidstnævnte er en populær lånetype, som danskerne efterspørger.

Sponsoreret indhold

Fælles for alle lånetyper er, at det er vigtigt at undersøge markedet, før du optager et lån. Så undgår du at stå tilbage med en uoverskuelig gæld, som med et grundigt forarbejde sagtens kunne have været lavere.

Overvej hvilket lån der passer til dine behov

Vil du bruge pengene på ting, du godt kan vente lidt med at købe, er et klassisk banklån en mulighed. Her skal banken først vurdere din økonomi for at være sikker på, at du kan betale lånet tilbage.

Hvis du derimod står og mangler penge nu og her, kan kviklån være en god mulighed. Du kan ansøge om lånet direkte fra din computer eller smartphone, og vælger du et kviklån uden sikkerhed, slipper du for at aflevere lønsedler og budget og for nysgerrige spørgsmål fra din bankrådgiver om, hvad du skal bruge pengene på. Derfor tikker pengene hurtigt ind på din konto, og du kan nu bruge dem på lige, hvad du vil.

Indhent tilbud fra flere udbydere

Det er altid en god idé at ansøge om lån hos flere forskellige udbydere for at kunne sammenligne priser. Du binder dig ikke, før du skriver under, så ansøg gerne hos omkring tre forskellige låneudbydere. Et lån, der umiddelbart ser billigt ud, kan i sidste ende vise sig at blive en dyr fornøjelse. Kviklånsjunglen kan især være svær at gennemskue. Fordi disse lån er blevet så populære, er der kommet mange flere udbydere til, som på tillokkende vis kæmper om kunderne.

Hold øje med ÅOP og løbetid

ÅOP er den vigtigste indikator at holde øje med, når du skal sammenligne lån. Det står for årlige omkostninger i procent og giver dig mulighed for at gennemskue, hvad du samlet set skal betale for lånet om året.

Løbetiden er den periode, du skal afdrage på lånet. Det er en god idé at tænke over, hvor lang tid du kan og vil afdrage på et lån. Er du indstillet på at sætte et beløb til side til afdrag de næste 5-10 år, eller vil du have det hurtigt overstået?

Hvis du kun lige mangler 300 kr. til en tandlægeregning eller andre mindre poster, kan du vælge hurtige SMS lån, hvor løbetiden typisk er på mellem 15 og 45 dage. SMS-lån er de lån, man i dag kalder for mikrolån, og som man før i tiden kunne optage via SMS. Denne type lån til mindre beløb kræver selvfølgelig, at du ved, at du hurtigt får de penge, du akut stod og manglede.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer