Det bliver lettere at være folkepensionist

Nu er det slut med at indhente, indberette og dokumentere indkomster, når man får folkepension. Med de nye regler foregår det helt automatisk.

Nu er det slut med at indhente, indberette og dokumentere indkomster, når man får folkepension. Med de nye regler foregår det helt automatisk.

Mange ældre har klaget over, at det var alt for besværligt og usikkert, om man fik udbetalt den rigtige folkepension. Man skulle løbende holde øje med og indberette alle ændringer af indkomsten. Det kunne medføre fejl og ovenikøbet fejl, som ikke blev efterreguleret. Så hvis man fik udbetalt for lidt, så var det ofte bare ærgerligt. Med de nye regler slipper man for besværet, fordi det hele kører elektronisk og automatisk.


”Det var kort sagt noget bøvl tidligere. De mange indberetninger og krav til de ældre gjorde, at den ældre risikerede ikke at få den pension, pensionisten havde krav på. Med de nye regler bliver det ikke bare lettere for dem på folkepension, men også mere retfærdigt, så alle får det, de har krav på, uden at skulle kæmpe med indviklede regler,” siger socialminister Manu Sareen.

Hvor man tidligere har opereret med skøn over indkomster, bliver ydelsen med de nye regler baseret på de faktiske indkomster, hvilket gør udbetalingerne langt mere præcise. Og ligesom på skatteområdet vil man få en årlig opgørelse, som viser, om man skal have efterbetalt eller tilbagebetale penge, hvis man ikke har fået den rigtige pension. Det vil sige, at ingen længere risikerer at miste pension, fordi de har glemt at indberette eller ændre indkomstoplysninger.

”Det giver borgeren en sikkerhed, når man ved, at når året er omme, så bliver indkomstoplysningerne gjort endeligt op, så man ikke skal frygte at gå glip af penge. Vi har på den måde fundet en model, der yder mest mulig retfærdighed for borgeren,” siger Manu Sareen.

De nye regler træder i kraft fra d. 1. januar 2015 og vil også gælde for førtidspensionister. Ud over folkepension og førtidspension gælder der også nye regler for en mere præcis beregning af boligstøtte fra 1. januar 2016.

Emneord: Folkepension, Manu Sareen, Pension
Social-, Børne-, og Integrationsministeriet på DenOffentlige.dk Social-, Børne og Integrationsministeriet er opløst og opgaverne overført til andre ministerier. 
Aktivitet: Artikler: 66 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 14.11.14 lissi andersen
  angående førtidspension

  jeg får førtidspension efter gamle regler bliver det nu rettet med den nye finanslov 2015 eller skal jeg stadig gå tiggergang hos min samlever for at have noget at leve af jeg har altid ment det er lige så dyrt for mig at leve som det er for dem på de nye ydelser så håber det bliver rettet mvh lissi andersen

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.05.15 Politik
  Børneudspil på 2,5 mia. skal give alle børn en god start

  Regeringens børneudspil skal gøre gode dagtilbud endnu bedre med et historisk løft på 2,5 mia. over de næste fire år. Udspillet skal give flere og bedre hænder og styrke børns trivsel, læring og mulighed for social mobilitet.

 • 27.02.15 Politik
  Tilliden mellem handicappede borgere og kommunen skal genoprettes

  Efter en byge af kritiske høringssvar trak socialminister Manu Sareen en reform af servicelovens regler for voksne med handicap tilbage. En reform der ville give et forringet serviceniveau og en forringet retssikkerhed.

 • 08.01.15 Politik
  Enighed mellem regeringen og KL om integrationsområdet

  Kommunerne står over for at skulle modtage markant flere flygtninge og familiesammenførte end tidligere antaget. Dette skal bl.a. ses i sammenhæng med de tragiske begivenheder i Syrien. Regeringen og KL har den 8. januar 2015 drøftet denne problemstilling.

 • 12.11.14 Politik
  Kommuner skal tænke kreativt om køn i nyt netværk

  Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har startet et netværk af syv kommuner, som skal se på, hvordan de gode eksempler for ligestilling i kommunernes service til borgerne kan udbredes til resten af landet.

 • 12.11.14 Velfærd
  Ny finanslovaftale: Godt 1,5 mia. til velfærdspakke

  Regeringen har netop forhandlet en velfærdspakke på plads sammen med SF og Enhedslisten i forbindelse med finansloven for 2015. Den betyder flere hænder i dagtilbud og ekstra hjemmehjælp til de svageste ældre. Derudover får kommunerne en økonomisk håndsrækning på 250 mio. kr. til at styrke modtagelse og integration af flygtninge.