Det siger politikerne om Bødskovs farvel som minister

Læs her, hvad de forskellige politikere siger om Mortens Bødskovs farvel som justitsminister.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, er fortørnet over, at Bødskov ikke har givet den rigtige forklaring på, at Folketingets Retsudvalg ikke måtte besøge Christiania i februar 2012:

- Indtil i går fasthold justitsministeren, at det drejede sig om politidirektørens kalender. I går erkendte han så, at det ikke var sandt, det var konstrueret, en decideret løgn.

- På grund af sagens omfang kan Enhedslisten ikke længere have tillid til Morten Bødskov som justitsminister.

 

Statsminister Helle Thorning-Schmidt siger til TV2 News, at hun "accepterer de parlamentariske spilleregler".

- Det er en besked, jeg er rigtig, rigtig ked af at modtage. Morten Bødskov har været en fremragende minister, der har kastet sig over et utroligt vanskeligt område med flid og dygtighed.

- Jeg har været glad for at have ham på mit hold, siger Helle Thorning-Schmidt.

 

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) kalder justitsminister Morten Bødskovs (S) beslutning om at træde tilbage for "beklagelig, men uundgåelig".

- Har haft en god ministerkollega i Bødskov. Tak for samarbejdet. Beklagelig, men uundgåelig beslutning han har truffet. Respekt for det, skriver Vestager på Twitter.

 

Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, er tilfreds med Bødskovs farvel.

- Det er godt, at Morten Bødskov nu endelig har indset det uundgåelige: At han måtte stoppe som minister. Det undrer mig, at han ikke gjorde det allerede i morges, men bedre sent end aldrig.

 

Karsten Lauritzen, Venstres retsordfører, kalder Bødskovs beslutning for "rigtig og klog":

- De sidste 24 timer har været et meget uskønt forløb, og det havde måske været bedre, hvis justitsministeren havde nået frem til den erkendelse, som vi andre har haft på fornemmelsen, lidt før.

 

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, der har været central i sagen, så ingen anden mulighed for Bødskov:

- Sådan må det være. Der var ikke anden mulighed. Han stod med ryggen mod muren. Jeg synes, han skulle have gjort det i går aftes, da han indrømmede, at han havde løjet for Folketinget, men han valgte at gå planken ud, siger Pia Kjærsgaard.

 

Formanden for Folketingets Retsudvalg, SF'eren Karina Lorentzen Dehnhardt, slår fast, at Bødskov ikke skulle have løjet:

- Det har været et rodet og uskønt forløb. Det er klart, at ministeren ikke burde have givet urigtige oplysninger til retsudvalget.

/ritzau/

 
Emneord: Morten Bødskov, Sagtom, Farvel
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.03.20 Politik
  COVID-19: Regeringen iværksætter en række initiativer som hjælp for dansk økonomi

  Regeringen offentliggjorde tirsdag tre initiativer, der skal hjælpe med at afbøde de negative økonomiske konsekvenser, som spredningen af coronavirus allerede har og vil kunne få. Initiativerne er rettet mod både de virksomheder, der allerede nu oplever negative økonomiske konsekvenser, og mod mere generelt at holde hånden under dansk økonomi i en vanskelig situation.

 • 03.12.13 Politik
  Regeringen skærper indsatsen mod spiritus- og narkobilisme

  Justitsminister Morten Bødskov lancerer nu en ny strategi mod spiritus- og narkobilisme. Strategien sætter ind over for personer, der bliver ved med at køre spiritus- eller narkopåvirket. Politiets adgang til at konfiskere køretøjet øges, og der skabes mulighed for straksfratagelse af kørekortet. Der vil fremover også blive stillet krav om kurser til personer, der har kørt narkokørsel.

 • 29.10.13 Politik
  Ny rocker- og bandepakke: Fast greb om banderne

  Regeringen forstærker den massive indsats på rocker- og bandeområdet og præsenterer i dag en lang række nye initiativer, der skal styrke den samlede indsats mod rocker- og bandekriminalitet.

 • 09.10.13 Politik
  Tidlig indsats skal forhindre børn og unge i kriminel løbebane

  Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen og justitsminister Morten Bødskov er klar med et nyt udspil, der skal fremme brugen af sociale sanktioner over for børn og unge, som begår kriminalitet.

 • 16.08.13 Politik
  Udrejsecenter skal få flere asylansøgere til at rejse hjem

  Sjælsmark Kaserne skal fremover huse et nyt udrejsecenter for afviste asylansøgere. Regeringen tager dermed et nyt skridt for at styrke arbejdet med at få flere afviste asylansøgere til at rejse ud af landet.