DI: Indsatsen for at få flygtninge i job er en ommer

Slagteri i Sønderjylland har muligvis opskriften på, hvordan flere flygtninge kommer ind på arbejdsmarkedet.

Myndighedernes indsats for at få flygtninge i arbejde er tæt på at være en fiasko. Og problemet vokser for hver dag, der kommer nye flygtninge ind i landet. Det mener industriorganisationen DI ifølge Politiken.

- Vi gør det ikke godt nok. Der er for få flygtninge, der ender med at komme i job. Vi bruger mange ressourcer og penge på integrationsprogrammet, men det er for ringe resultater, vi får ud af det, siger Steen Nielsen, underdirektør i DI, til avisen.


Ifølge DI har færre end en fjerdedel af de 17.610 personer, som fra januar til september i år var omfattet af integrationsprogrammet, været i virksomhedspraktik. Og kun 492 personer har været i job med løntilskud.

Alle flygtninge med en opholdstilladelse skal gennem et treårigt integrationsprogram, som kommunerne står for.

Programmet omfatter typisk danskundervisning, men også virksomhedspraktik eller jobtræning. Det sidste punkt halter det dog med ifølge DI.

- Vi skal tænke på beskæftigelse fra begyndelsen, og det er vigtigt, at sprogundervisningen kombineres med, at flygtninge passer deres arbejde. Man kan lære sproget ved at være på en arbejdsplads, siger Steen Nielsen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lagt op til en reform af integrationsindsatsen, som ventes at blive fremlagt efter nytår.

Store foretagender som slagteriet Danish Crown og Dansk Supermarked er dog allerede på egen hånd gået nye veje i samarbejde med lokale kommuner.

I slutningen af oktober begyndte 16 flygtninge - hovedparten fra Syrien - på et 26-ugers praktikforløb hos Danish Crown i Blans i Sønderjylland. Om formiddagen skærer de svinekød, mens eftermiddagen bliver brugt til danskundervisning på slagteriet.

Og slagteriet har gode erfaringer med den metode. Ud af 86 flygtninge og kontanthjælpsmodtagere, som siden december 2014 har deltaget i et tilsvarende projekt, er 41 blevet fastansat.

/ritzau/

Emneord: Dansk Industri, DI, Flygtninge, Integration, Integrationsprogrammet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 14.12.18 Politik
  Borgmester lancerer integrationspolitik: Det er københavnernes politik

  Med Københavns nye integrationspolitik vil kommunen fremover investere i integration, sætte målrettet ind med det der virker og have mere langsigtede indsatser. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at integrationspolitikken skal tilbage til kernen.

 • 08.03.18 Politik
  Borgmester i Ishøj: Udligning bliver en massakre på integrationen

  Ishøjs borgmester kalder forslaget til ny udligningsreform for en massakre på integrationsindsatsen. Ishøj Kommune står til at miste 54 millioner kroner om året

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.