Foto: Shutterstock

Disse to kommuner kan vente yderligere restriktioner

Restriktionerne, som i øjeblikket holdes over Nordjylland, bliver udvidet til andre kommuner.

Der vil mandag blive meddelt af regeringen, at restriktionerne udvides til to vestjyske kommuner. Det er Holstebro og Ringkøbing-Skjern.

Det viser en mail, skriver B.T. 

"Dette bygger blandt andet på, at der er bekymrende stigning i fund af minkvarianter i positive prøver fra personer med bopæl i disse kommuner," læser mailen ifølge dagbladende Ringkøbing-Skjern og Holstebro-Struer. 

Mailen er blevet sendt af sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til følgegruppen. 

Indført lokale restriktioner

Der blev i starten af november indført lokale restriktioner i Nordjylland. Det valgte man, efter at der på fem minkfange blev fundet en muteret coronavirus. 

Regeringen meldte ud, at den kunne skabe problemer i forhold til den kommende vaccine mod coronavirus. Der er derfor indført lokale restriktioner frem til 3. december. 

Restriktionerne er dog mandag blevet lempet. Der sker til gengæld stadig en sekventering af alle positive prøver. Det skal give svar på, hvor udbredt den muterede virus er hos mennesker, der er bekræftet smittet. 

Indkaldt til telefonmøde

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Hans Østergaard (V) siger til medierne, at han blev forundret over at blive indkaldt til telefonmødet. 

"Vi har haft mellem seks og ni smittede om dagen den seneste tid, og jeg undrer mig derfor over, at vores kommune er med på vognen," lyder det fra Hans Østergaard. 

Han siger slutteligt, at der ingen mink er tilbage hos dem, og Holstebro er langt hårdere ramt.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.