Disse lande 'lukkes' nok ned for danskere

Udenrigsministeriet opdaterer i morgen klokken 16 deres rejsevejledning, og flere lande forventes at komme på den officielle liste over lande, udenrigsministeriet ikke længere kan opfordre danskerne at rejse til. Hvis man alligevel rejser, bør man gå i 14 dages karantæne ved hjemkomst.

De lande, der forventes at komme på listen over lande, Danskerne frarådes at rejse til er: Frankrig, Holland, Tjekkiet og Kroatien.

ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) har nemlig opdateret deres liste, hvor de viser smittetallene for landene i EU baseret på de seneste 14 dage, og her er de pågældende lande over den grænse, som Udenrigsministeriet benytter.

Før regeringen vælger at fraråde en rejse til et land, skal der være mere end 30 smittede pr. 100.000 indbyggere over de seneste to uger, og det er der tilfældet for ovenstående lande.

Har du planer om at rejse til ét af de ovenstående lande, skal du overveje om rejsen er nødvendigt. Du anbefales nemlig at tage 14 dages karantæne ved hjemkomsten.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer