Efter 4.408 ressourceforløb: 130 syge er kommet i arbejde

En ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet viser, at tre procent af dem, der har været i ressourceforløb, er kommet i job.

Af de 4.408 personer, der har været igennem et ressourceforløb, er blot 130 kommet ud i et almindeligt job bagefter. Det viser en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeret, som Avisen.dk omtaler i dag. Opgørelsen bygger på tal fra DREAM, der er ministeriets forløbsdatabase.

Trods det lave tal mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), at udviklingen er god.

Kontanthjælpsloft - læs flere historie på temasiden

Find alle vores historier om kontanthjælpsloftet på temasiden her. 

"Knap 30 procent har fået styrket deres tilknytning til arbejdsmarkedet efter et ressourceforløb for eksempel i et fleksjob. Det er jo en gruppe, der tidligere måske bare blev overladt til en passiv førtidspension. Det er godt for både den enkelte og samfundet," skriver ministeren til Avisen.dk.

De 30 procent dækker primært over personer, der er kommet i fleksjob eller får såkaldt ledighedsydelse, fordi de er blevet visiteret til et fleksjob.

Men man kan ikke nødvendigvis sige, at de 30 procent er kommet tættere på arbejdsmarkedet, mener forsker Iben Nørup fra Aalborg Universitet. Hun har skrevet Ph.d. om ressourceforløb.

- Personer på ledighedsydelse er jo stadig arbejdsløse og lever udelukkende af offentlig forsørgelse, siger hun til Avisen.dk.

Og dem, der rent faktisk har fået et fleksjob, arbejder ikke nødvendigvis mere, end førtidspensionisterne gjorde før reformen.

Seks ud af ti af fleksjobbene er såkaldte 'minifleksjob', hvor man arbejder under 10 timer om ugen. Før reformen i 2013 arbejdede nogle af førtidspensionisterne også op til 10 timer om ugen i løntilskudsjobs.

Det bliver man nødt til at tælle med, når man vil opgøre, hvor mange der reelt har et arbejde før og efter reformen, mener Iben Nørup.

- Så man skal passe på med at konkludere, at det er en effekt af reformen. Man har bare flyttet lidt rundt på, hvad man kalder det. Jeg synes, det er bekymrende, at man så lang tid efter reformen ikke kan se en større effekt, siger hun til Avisen.dk.

Da et bredt flertal i Folketinget indførte ressourceforløbene i 2013, vidste politikerne godt, at det var de allersvageste ledige, de havde med at gøre. Derfor var ambitionen også kun, at to procent af dem, der har været i ressourceforløb, ville komme ud i et almindeligt job bagefter.

De 130 personer, der er kommet i arbejde, svarer til cirka tre procent og er dermed lidt mere, end politikerne havde regnet med.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen kom for to uger siden med tre nye initiativer, der skal forbedre ressourceforløbene.

Emneord: Ressourceforløb, Beskæftigelsesministeriet, Det rummelige arbejdsmarked, Aktivering, Iben Nørup, Fleksjob, Fleksjob-ordning, 270317
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 27.03.17 willy
  130 syge er kommet i arbejde

  Resultatet koster minimum 1 million per borger der kom i job, det er selvfølgelig ikke meget når man er på politiker løn men de 130 "højest sandsynligt midlertidige" resultater koster 1000 års kontanthjælp, eller mere.

  Det positive er at man ikke har spildt pengene selv om resultatet er midlertidigt for man har fundet pengene ved at skære i ydelser, så det kostet ikke stats kassen. De udsatte har selv betalte for gildet --???--

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også