Foto: Shutterstock

Efter besøg: Mette Frederiksen reagerer

Mandag var der fint besøg i Danmark.

I et nyt opslag på Facebook siger statsminister Mette Frederiksen (S) tak.

"Tak til Antony Blinken, USA’s udenrigsminister, for et rigtig godt møde," skriver Mette Frederiksen om den amerikanske minister, der mandag er på besøg her i landet. 

"Jeg er glad for, at Antony Blinken har valgt at besøge Danmark så kort tid efter, han er tiltrådt. Vores to lande er nære allierede, og samarbejdet på tværs af Atlanten er og bliver den vigtigste alliance for frihed og demokrati."

Statsministeren mener, at den store verdensmagt og det lille land lige nu deler skæbne. 

"Lige nu deler vi skæbne i en pandemi. Vaccinerne er fortsat vores vigtigste våben mod corona. Vi talte derfor om, hvordan vi producerer flere og får dem udrullet – herhjemme, i USA og i resten af verden."

Har stor betydning

"USA og Danmark har mange fælles interesserm," slår Mette Frederiksen fast i sit opslag, inden hun fortsætter:

"Og kampen mod klimaforandringerne er igen blevet en af dem. Det har stor betydning, at USA har taget det globale klimalederskab på sig. De er klar til at sætte ordentligt skub i den grønne omstilling. Og dygtige danske virksomheder er klar til at levere de grønne løsninger, USA får brug for."

Afslutningsvis kommer statsminister Mette Frederiksen med en fremstrakt hånd til præsident Biden og hans udenrigsminister. 

"Jeg glæder mig til at styrke og udvikle det tætte samarbejde og venskabet med USA."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.