Foto: Shutterstock

Efter studietur til Polen: 11 elever i gymnasieklasse smittet med corona

En gymnasieklasse fra Aarhus Business College - Viby er blevet testet positiv for coronavirus efter en studietur til Polen.

Hele 3.A fra Aarhus Business College - Viby er sendt hjem til selvisolering. Det skyldes, at 11 klassekammerater er testet positiv for corona efter en studietur til Polen.

Skolen har udtalt, at studieturen foregik efter sundhedsmyndighederne retningslinjer. Foruden dette, var eleverne også underlagt en række restriktioner på turen. Som altid var alkohol også forbudt.

"Det er meget uheldigt, og vi er meget kede af, at de er blevet smittet, men det kunne lige så godt være smittet, hvis de var i Aarhus," siger Gitte Nørgaard, direktør for Aarhus Business College, til TV2 Østjylland.

Alle nye studieture aflyses

På Aarhus Business College går der til dagligt mere end 3.000 elever. Det store antal elever er fordelt på fem afdelinger.

De har haft 13 klasser på studietur, men det er dog kun elever fra den føromtalte klasse, der hidtil er blevet ramt af coronasmitte. Det er dog endnu ikke bevist, at eleverne er blevet smittet på selve studieturen.

Flere klasser skulle være sendt afsted i denne og næste uge. De kommer dog ikke afsted, da Sundhedsstyrelsen har ændret deres retningslinjer, hvor de anbefaler ikke at sende elever på studietur.

Eleverne fra 3.A modtager alle hjemmeundervisning. Når de kan fremvise en negativ test, får de lov til at vende tilbage til skolen. 

Hun fastholder dog, at det var forsvarligt at sende eleverne på studietur i sidste uge, da de handlede efter myndighedernes retningslinjer.

"Men jeg er rigtig ked af, at der er 11 elever, der er blevet smittet," siger hun.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.