EL modsætter sig vækstpakke med skattelettelser

Enhedslisten vil ikke lægge mandater til en vækstpakke, der indeholder skattelettelser til erhvervslivet.

Regeringen kan godt droppe alle tanker om skattelettelser, hvis den vil have Enhedslisten med om bord i en kommende vækstpakke, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) onsdag bebuder i Jyllands-Posten.

Det fastslår Enhedslistens Nikolaj Villumsen.

- Jeg synes, at det er godt, hvis regeringen kommer med initiativer, der skal skabe arbejdspladser og grøn omstilling. Men hvis det er nye skattegaver til erhvervslivet, så kan vi naturligvis ikke støtte det, siger han.

Læs også: Thorning varsler ny vækstplan

Statsministeren har ikke løftet ret meget af sløret for, hvilke konkrete initiativer hun ser for sig i en kommende vækstplan.

Men til Jyllands-Posten siger Thorning, at der ikke er nye lettelser i selskabsskatten "på vej", ligesom hun understreger, at regeringen ikke har "planer om" afgiftslettelser heller.

I foråret sænkede regeringen både selskabsskatten og en lang række afgifter på blandt andet emballage.

Det var en del af en to-ledet vækstpakke, som alle partier undtagen Enhedslisten dengang bakkede op om.

På spørgsmålet om, hvorvidt en kommende vækstpakke på ny smager af en aftale uden om Enhedslisten, svarer Nikolaj Villumsen:

- Jeg håber da, at statsministeren husker på, at hun er valgt af danskerne til at investere og skabe arbejdspladser. Ikke til at lave skattelettelser. Hvis hun står fast på det, hun er valgt på, så er Enhedslisten klar.

Spørgsmål: Er udmeldingen ikke et tegn på, at 2014 bliver et år, hvor regeringen og Enhedslisten ikke kommer til at have meget med hinanden at gøre?.

- Jamen, jeg håber som sagt, at statsministeren husker på, at hun er blevet valgt på at skabe arbejdspladser og ikke give nyttesløse skattegaver til erhvervslivet, siger han.

I Jyllands-Posten forholder Helle Thorning-Schmidt sig direkte til det sammenbrud i finanslovforhandlingerne, som banede vejen for en aftale med Venstre og De Konservative.

- Der er ikke noget nyt i, at Socialdemokraterne og Enhedslisten har meget forskellige udgangspunkter. Vi er jo et realistisk parti, siger statsministeren.

/ritzau/

Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.